Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bij financiŽle meevaller aflossen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen > Bij financiŽle meevaller aflossen

Bij financiŽle meevaller aflossen

Heb je een financiële meevaller en wil je deze op je spaarrekening storten. Lees dan eerst even deze tip door voordat je dat doet. Je kan namelijk meer geld besparen als je bijvoorbeeld een gedeelte van je hypotheek, creditkaart of lening aflost.

Financiele meevaller dan aflossen?

Heb je een meevaller en wat geld over? Ga dan na of je dat voordelig kan besteden aan de aflossing van je hypotheek of consumptief krediet zoals een persoonlijke lening. Een consumptief krediet kost veel geld aan rente, dit is tussen de 8 en 20% per jaar. Wie de meevaller dus gebruikt om af te lossen bespaart rentekosten, dit is meer rente dan je zou krijgen als je dit geld op een spaarrekening zou zetten. Een spaarrekening levert op het ogenblik gemiddeld 3.50% op. Je zou natuurlijk kunnen proberen een hogerAflossen bij finaciele meevaller rendement te boeken door geld in aandelen te beleggen maar dan loop je meer risico.


Aflossen Hypotheek

Ook aflossen van een hypotheek valt te overwegen, al is de besparing minder doordat de rente lager is en bovendien meestal fiscaal aftrekbaar. Wie bijvoorbeeld op een hypotheekrente zit van 6% en een besparing van 40% op de belasting heeft, betaald netto 3.6% rente voor zijn hypotheek.

Het aflossen levert dus net iets meer op dan je geld op een spaarrekening storten. Hierbij komt ook nog eens dat aflossing uw vermogen vermindert, dit kan dus de belastingaanslag over het vermogen naar beneden brengen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig