Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Met het vliegtuig op vakantie
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Met het vliegtuig op vakantie

Met het vliegtuig op vakantie

Op een dag van topdrukte vertrekken er 58.000 mensen vanaf luchthaven Schiphol. Het vliegtuig wordt meer en meer gebruikt voor vakanties ver weg, maar ook dichtbij. Er zijn steeds meer prijsstunters, door goed te onderzoeken kan er veel bespaard worden.

De vlucht zelf

Als je een korte vlucht hebt, of een vlucht bij een prijsstunter, wordt er meestal geen eten en drinken geschonken. Wel komen ze langs met een boekje waaruit je wel eten, drinken en cadeaus kan bestellen. Een goedkope oplossing is dat je zelf eten meeneemt, gewoon gekocht in de supermarkt.

Bij een afgelaste vlucht of overboeking binnen de Europese Unie heeft de reiziger recht op een vergoeding van 250 tot 600 euro. Dit is afhankelijk van de afstand. Bij ‘langdurige vertragingen’ heeft u recht op maaltijden, zo nodig een overnachting en vergoeding van noodzakelijke telefoongesprekken.

Als je bagage kwijt is geraakt, hebben de luchtvaartmaatschappijen meestal pakketjes met de essentiële voorwerpen om de eerste nacht door te komen. Shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, sokken en schoon ondergoed. 

Het boeken van een vlucht

Met het vliegtuig op vakantie is snel, maar prijzig. Als je een vakantie boekt via een reisbureau, rekenen zij tot 50 euro aan boekingskosten, zij beschikken wel over alle aanbiedingen en het totale aanbod van de vluchten.

Vliegmaatschappijen bieden soms forse kortingen op specifieke bestemmingen. Probleem is dat er maar een paar tickets voor die spotprijs van de hand gaan. De aanbiedingen staan meestal als eerste in de nieuwsbrieven van de vliegmaatschappijen, dus het is een goed idee om daarop een (gratis) abonnement te nemen. Goede tip ook: boek even na middernacht. Klokslag 12 uur komen stoelen vrij die de reisbureaus gedurende de dag in optie hielden, maar niet verkochten. Tickets zijn goedkoop als je op een dinsdag, woensdag of donderdag vertrekt. Als je op een zondag, dinsdag of woensdag terugvliegt krijg je goedkopere vliegtickets dan wanneer je op een andere dag vertrekt. Een weekendtrip is dus het goedkoopst als je op donderdag vertrekt en op zondag terugvliegt.

Parkeren bij de luchthaven

Wanneer ervoor gekozen wordt om met eigen vervoer naar de luchthaven te reizen, zijn er talloze opties voor parkeren. Smart parking, valet parkeren of een hotel in combinatie met een parkeerplek zijn goede voorbeelden. Naast Schiphol Smart Parking zijn er tal andere parkeergelegenheden bij Schiphol. Zo kunt u ook terecht voor: Sky-Park, Quick Parking, Park Fly, All-in Parking en nog 20 andere parkeerterreinen bij Schiphol. De prijzen voor parkeren op Schiphol blijven door de groeiende concurrentie sterk dalen, zo kan er al geparkeerd worden voor €1,79 per dag.

Vergelijk prijzen

Als je de keuze hebt tussen verschillende vliegvelden kan het lonen om de prijzen te vergelijken. Vaak is de luchthavenbelasting op kleine vliegvelden lager dan bij de grotere vliegvelden. Ook vliegen de goedkope prijsvechters vaak op kleinere vliegvelden als Eindhoven airport, Rotterdam Airport en Maastricht. Let er wel op dat kosten van en naar het vliegveld ook reiskosten zijn. Als je met een prijsvechter vliegt zul je waarschijnlijk ook op een goedkoop vliegveld landen. Je moet dus rekening houden met extra kosten om van het vliegveld naar je bestemming te gaan.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie