Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Met de trein op vakantie
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Met de trein op vakantie

Met de trein op vakantie

De trein is een goed alternatief voor alle manieren van vervoer. In Europa zijn de meeste grote steden goed bereikbaar met de trein. De stations liggen midden in het centrum en er is vaak doorgaand vervoer in de buurt.

Overnachten in en om de trein

Bij een goedkope reis is het soms verstandig om te overnachten in de buurt van het station. Als je de volgende dag weer door moet reizen bijvoorbeeld. Het slapen op het station is dan misschien een oplossing. Erg veilig is het meestal niet. In Nederland worden de stations afgesloten midden in de nacht, dit is in andere landen soms ook zo. Er zullen in ieder geval geen beveiligers rondlopen. Als je toch op of naast het station wil overnachten, moet je goed op je spullen letten. Je kan je tas bijvoorbeeld gebruiken als kussen, of het aan jezelf binden. Belangrijke spullen, zoals telefoon, paspoort en geld kan je het veiligst opbergen in een kluisje op het station.

Een veiligere manier om te overnachten is door gebruik te maken van een slaaptrein. Deze trein vertrekt in de avond. Er zitten speciale slaapcoupés in of je slaapt gewoon in stoelen. Het goedkoopst is om in een normale stoel te gaan slapen, dit is meestal niet comforabel. Slapen in een zespersoonscoupé is het goedkoopst, een tweepersoonscoupé is het meest luxe. De coupés kunnen op slot, de kans dat iemand midden in de nacht je bagage steelt is dan klein. De volgende ochtend kom je aan op je bestemming.

 

RailPlus-kaart

Als je al in het bezit bent van een voordeelurenabonnement of een OV-studentenkaart kan je voor 15 euro een zogenaamde RailPlus-kaart van NS Hispeed kopen. Met deze kaart kan je naar en binnen 22 verschillende landen binnen Europa met 25% korting reizen. De korting geldt niet op treinen als Thalys en Eurostar.

Bereikbaarheid van de trein

In Nederland is reizen met de trein voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. De trein komt op veel plaatsen en is, behalve in de spits, comfortabel. Als je in Nederland op vakantie gaat, heb je naast de grote bereikbaarheid, ook nog het voordeel van de treintaxi's. Voor 4,20 euro word je van het station naar het adres gebracht. Op 43 stations in Nederland is deze service. In Nederland kun je ook gebruik maken van de voordeelurenkaart van de ns, hiermee krijg je 40% korting als je met de trein rijdt, ook mogen er 3 mensen mee die ook 40% korting krijgen.

Als je buiten Nederland met de trein gaat, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn veel goed bereikbare stations in Europa. Deze zijn bereikbaar met internationale treinen en in het land zelf zijn er, net als in Nederland, snel- en stoptreinen. Keuze zat. Zo kun je kiezen tussen een duur en snel kaartje of een goedkoope stoptrein. Voor meer treininformatie kun je het best naar NS-internationaal.

Wil je langer door meerdere landen reizen, kun je een eurorailkaartje kopen. Hiermee kun je, afhankelijk van de door jouw gekozen zones, onbeperkt reizen door Europa. Voor jongeren is er 35% korting en kinderen van 4 - 11 jaar krijgen 50% korting. Als je samen met een andere volwassen reist, kan je een Europas Saver nemen, die geeft allebei 15% korting. Ook als je via NS internationaal reist heb je in bepaalde landen samenreiskorting. Als je met meer reist krijg je ook meer korting.
 Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie