Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vakantie in eigen land: lekker dichtbij en goedkoop!
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Accommodatie > Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land: lekker dichtbij en goedkoop!

Bij een vakantie denk je al gauw aan witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. Maar wist je dat een vakantie in Nederland net zo mooi en leuk kan zijn? Een vakantie in Nederland is helemaal zo gek nog niet, want er is genoeg te zien en te doen. Van de prachtige Waddeneilanden tot de heuvels in Limburg, en van de mooie stranden in Zeeland tot een stedentrip naar Nijmegen of Haarlem. Nog niet overtuigd? Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rij.

Je bent er zo

Dit is toch wel het grootste voordeel van een vakantie in eigen land: je hoeft niet lang te rijden of vliegen om op de plek van bestemming te komen. Het maakt niet uit waar je heen gaat, Nederland is klein en je bent dus nooit lang onderweg. Zo houd je tijd over voor andere leuke dingen!

Je hoeft geen andere taal te leren

Het verkeerde gerecht besteld in Frankrijk of Spanje? Met een vakantie in Nederland zal je dat niet zo gauw overkomen, iedereen spreekt immers dezelfde taal!

Je kunt hier ook naar het strand

Je hoeft niet naar Zuid-Frankrijk te rijden voor een heerlijke strandvakantie, want in Nederland kan dat net zo goed. Helemaal wanneer de temperaturen zomers zijn! En er zijn meer dan genoeg vakantiehuizen aan zee in Nederland, dus er is altijd wel wat te vinden.

Of naar een van de eilanden

Wil je echt het ultieme vakantiegevoel ervaren, maar dan dichtbij huis? Kies voor een van de eilanden. Texel is populair, maar ook Vlieland en Ameland zijn prachtig!

Je hoeft het Nederlandse eten niet te missen

Houd je ook zo van de Nederlandse snacks als de kroket? Tja, dat hebben ze dus niet in het buitenland. Gelukkig hoef je dit niet te missen tijdens een vakantie in Nederland!

Nederland is het hele jaar door mooi

Want ons kleine kikkerlandje kent vier seizoenen. Wat bijzonder is, want in heel veel landen is dat niet zo. Ieder seizoen is anders, wat betekent dat je elk seizoen een andere vakantie kunt beleven!

Nederland heeft ook leuke steden

Je hoeft niet per se naar het buitenland voor een stedentrip, want ook in Nederland hebben we genoeg leuke steden. Wedden dat jij ze nog niet allemaal hebt ontdekt? Ga bijvoorbeeld naar Groningen, Leiden of Maastricht. Kun je prima een paar dagen verblijven!

Nederland is leuk voor het hele gezin

Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je meer van stad of natuur houdt, liever op de camping staat of in een hotel verblijft: Nederland heeft voor ieder wat wils.

De Nederlandse natuur is prachtig

Ben jij een natuurliefhebber? Dan zijn landen als Oostenrijk natuurlijk prachtig, maar ook Nederland heeft hele mooie natuurgebieden. Er zijn meer dan genoeg plekken om helemaal tot rust te komen in de natuur.

Er is genoeg te zien & te doen

Nederland kent heel veel musea en andere bezienswaardigheden. Houd je dus meer van een culturele vakantie? Ook dan is Nederland een geschikte vakantiebestemming!

Een vakantie in Nederland is goedkoop

Last but not least: een vakantie in Nederland hoeft niet duur te zijn. Omdat het dichtbij huis is, ben je veel minder kwijt aan de vervoerskosten. En er zijn ontzettend veel leuke campings waar je kunt staan met je tentje!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
      Tips als je gaat kamperen
      Vakantie met caravan of camper
      Ga naar een hostel
      Vakantiehuisje
      Goedkope appartementen
      Tips kampeervakantie Spanje
      Goedkope hotels
      De voordelen van een stacaravan
      Vakantie in eigen land
      Voordelig een chalet kopen
   Recreatie