Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Met de auto op vakantie
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie

Als je met de auto op vakantie gaat kan je gaan en staan waar je wilt. Je mag zoveel meenemen als je wilt. Er zijn veel mogelijkheden om te besparen door met de auto op vakantie te gaan.

Goedkoop op vakantie met de auto

Veel reisbureaus bieden vakanties aan met 'eigen vervoer'. Dit wil zeggen dat je alleen de accommodatie en misschien nog wat activiteiten boekt, je moet er dus zelf heen gaan. Als je kiest voor een tien-daagse vakantie en je moet een heel eind reizen (je bent bijvoorbeeld een dag en een nacht onderweg), moet je uitgaan van 7 overnachtingen in het hotel, niet 10.

Op de weg naar veel bestemmingen rijd je over tolwegen, je moet dan dus geld betalen om daar te mogen rijden. Vaak kan je vooraf kaarten halen waardoor je korting hebt op de tolwegen. In Frankrijk is dat sinds 2002 niet meer het geval. 

Zorg dat je goed verzekerd bent, ook in het buitenland, zodat er snel schade gerepareerd kan worden en je niet afhankelijk bent van de dure garages in het land. 

Voor meer tips over besparen op je auto, zie Tipsomtebesparen.nl/auto

Liftend je vakantie door

Liften is een goedkope manier om ergens anders te komen. Er kleven natuurlijk wel gevaren aan. Zo moet je alleen in een auto stappen, waarbij je een veilig gevoel hebt. Ook is het minder verstandig om als meisje in je eentje te gaan liften. Meer gevaren zijn op het internet te vinden.

Er zijn ook speciale liftwebsites. Hier kan je aangeven dat jij wilt liften, waarheen en wanneer. Ook kan je hier een lift aanbieden. Dit kan gratis zijn of voor een vergoeding (30 a 50 euro). Op de site van Backseatsurfing.com kan je opzoek gaan naar een lift.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie