Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vakantiehuisje
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Accommodatie > Vakantiehuisje

Vakantiehuisje

Vakantie is voor veel mensen een moment van luxe en ontspanning. Anderen gaan back to basic op een camping met beperkte middelen. Voor elke manier van vakantie vieren zijn wel  manieren te verzinnen om kosten te besparen. Met name bij het plannen en boeken is het natuurlijk handig als u goed op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Vakantiehuis

Als je met een familie, of meerdere families op vakantie gaat is het boeken van een bungalow, of een vakantiehuis goedkoper. Er kunnen meestal veel mensen in zo'n huis en de prijs blijft meestal gelijk ongeacht het aantal bewoners. Als je met zijn allen daar woont en eet, kun je ook besparen op de boodschappen door het voor meer personen tegelijk te doen.

In een vakantiehuis zit alles al in, je hoeft dus geen tenten en matjes mee te sjouwen, ook heb je meestal geen problemen met het weer, omdat je beschut zit. Een bungalowpark heeft meestal ook nog zwembaden, restaurants en recreatie voor de kinderen allemaal in de buurt.

Huis ruilen

Een andere optie voor het comfort van een huis, is door van huis te ruilen. Dit is dat iemand in een ander land in jouw huis komt, terwijl jij in zijn/haar huis gaat. Dit kan op twee manieren. Hij/zij komt bij jou logeren als jij er bent en andersom, of jullie ruilen tegelijk van huis.

Het ruilen van een huis klinkt een beetje eng, maar er zijn verschillende organisaties waar je contact kan zoeken met mensen die hun huis ook voor jou beschikbaar stellen. Hier staan ook ervaringen over de  persoon met wie je ruilt, hierdoor weet je wat meer over de betrouwbaarheid van de persoon. Natuurlijk kan er nog niet over iedereen wat staan.

Je kan ook aangeven of er dieren zijn waar voor verzorgd moet worden, of er gerookt mag worden, hoe beschikbaar het is en hoeveel ruimte er is.

Dit is helemaal gratis en op huizenruil kun je het aanbod vinden. 

 

Trekhut

Op sommige campings heb je naast ruimte voor tenten en caravans ook trekhutten. Als je van plan bent om niet te lang op één locatie te blijven en persé niet in een tent wil slapen, is het slapen in een trekhut een goede optie. Je hebt ruimte voor 4 tot 6 personen en je slaapt op bedden. Het is goedkoper als je met meer mensen bent. Meestal mag je er 3 nachten in logeren.

De trekkershutten zijn goed gevuld, je hoeft meestal alleen het volgende mee te nemen:

  • Een slaapzak om in te slapen.
  • Potjes en pannetjes om in te koken
  • Toiletspullen voor gebruik in het toiletgebouw van de camping.

Er zijn ook comfortabelere trekkershutten. Al met al is dit voor een tijdelijke accommodatie een soort huis.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
      Tips als je gaat kamperen
      Vakantie met caravan of camper
      Ga naar een hostel
      Vakantiehuisje
      Goedkope appartementen
      Tips kampeervakantie Spanje
      Goedkope hotels
      De voordelen van een stacaravan
      Vakantie in eigen land
      Voordelig een chalet kopen
   Recreatie