Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Op vakantie met de fiets
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Op vakantie met de fiets

Op vakantie met de fiets

Besluit je om op vakantie te gaan met de fiets dan is het verstandig en kostenVakantie met de fiets besparend om de fietsvakantie in Duitsland te houden. In Duitsland kunt u veel plezier beleven aan de Dachgeber Verzeichnis van de Duitse Fietsersbond (ADFC). Dat is een lijst van meer dan 3000 adressen met gratis slaapgelegenheid voor fietsers. Je moet geen luxe verwachten, soms is je slaapplek niet meer dan een hoekje van een kamer of is er alleen de mogelijkheid om gratis in de tuin te kamperen. Als je luxe niet hoog op je lijstje heb staan is dit een goede optie om goedkoop te camperen en het fietsen is ook nog goed voor je.

Kosten besparende artikelen voor de fietsvakantie

Hieronder een opsomming van kostenbesparende artikelen die handig zijn om mee te nemen op je fietsvakantie. Ook andere artikelen die je niet moet vergeten.Inbussleutels

Handig als je fiets stuk gaat.
Bidons, extra slot, bandenplak-set, remblokjes en remkabels, versnellingskabel, inbussleutel, kettingpons, spaken en spaaksleutels, een schoevendraaier setje, pomp, binnenband en smeerolie, tent, wasmiddel, toiletartikelen.

Ook handig:
zakmes, rolletje tape, pet, zonnebril, EHBO-doos, spanband,Banden plakset regenjack, trui.

Vooral niet vergeten.
Paspoort, bankpas eventueel credit card, medicijnen,
verzekeringspapieren, route boekje/landkaart.

 

Fietvakanties voor jong en oud

Op de website van Fiets-Fun.nl is een handig overzicht te vinden van de verschillende fietsvakanties die zij aanbieden. Fiets-Fun heeft voor u compleet georganiseerde en individuele fietsvakanties samengesteld in Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. U kunt kiezen uit fiets-kampeer arrangementen met verblijf in compleet ingerichte tenten, cottages of mobile home's. Door met de fiets op vakantie te gaan kan je natuurlijk een hoop besparen.

Waar aan denken bij een fietsvakantie

Fietstassen
Als je een fietstas aan wil schaffen moet je eerst goed nadenken over wat voor een functie de tas gaat verrichten. Wil je een grote tas, moet hij waterdicht zijn en niet geheel onbelangrijk, hoe veel geld mag hij gaan kosten. Tegenwoordig zijn er goede fietstassen die helemaal waterdicht zijn, deze tassen zitten in een hogere prijsklasse. Bij sommige fietstassen wordt er alleen een regenhoes bijgeleverd die spatwater dicht is, deze tassen kunnen langdurige aanhoudende regen niet buiten houden en wordt op den duur van binnen nat.

Tip: je kan je spullen ook in vuilniszakken stoppen om het zo droog te houden, je moet er dan wel op letten of het niet gaat broeien in de zak.

Tent/hotel
Het is natuurlijk logisch dat als je een tent mee neemt je goedkoper uit bent al het slapen in een hotel, een kamer te huren bij een particulier of een jeugdherberg. Je kan dan gaan kamperen of wild kamperen, let wel op dat wild kamperen niet altijd geoorloofd is en dat je hiervoor bekeurd kan worden. Neem een goede tent mee die waterdicht is en tegen een stootje zoals storm kan. Let er wel op dat hij niet te zwaar wordt om mee te nemen.

Kookgerei
Ook op vakantie moet je eten maar omdat je niet zoveel ruimte heb op de fiets moet je een beetje improviseren. Het is natuurlijk duur om iedere dag uit eten te gaan het is dan ook verstandig om een pannetje mee te nemen met een brander dit is niet al te zwaar en neemt niet te veel ruimte in en zo bespaar je op je dagelijkse eten.

De fiets
Voordat je een fiets koopt om op vakantie te gaan moet je goed nadenken voor wat voor ondergrond je de fiets wil gebruiken (verhard of onverhard) en hoeveel bagage je denkt mee te nemen, natuurlijk is de prijs van de fiets niet geheel onbelangrijk. Kijk daarom voordat je een fiets koopt bij verschillende fietsen winkels en laat je daar goed informeren, het is ook aan te raden om de prijzen te vergelijken en op internet te kijken of er daar niet gestunt wordt met prijzen van fietsen.

Slaap gratis in Duitsland

De Duitse fietsersbond houdt een lijst bij van meer dan 3000 adressen waar u als fietser gratis kunt overnachten. Meestal bij particulieren.

Links voor fietsvakantie

Hieronder vind je interessante links als je op vakantie gaat met de fiets. In Nederland dan wel in het buitenland.

- www.fiets-fun.nl
- www.cycletours.nl
- www.fietsvakantiewinkel.nl
- www.fietsvakanties.startkabel.nl
- www.fietsvakantie-kinderen.startpagina.nlBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie