Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 19 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Elektrisch koken
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Elektriciteit > Elektrisch koken

Elektrisch koken

Elektrisch koken is in het algemeen veel duurder dan koken op gas. Het is dus aan te raden om zo min mogelijk op een elektrisch fornuis te koken. Mocht je geen andere mogelijkheid hebben, door bijvoorbeeld ruimtegebrek,dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om verstandig en besparend elektrisch te koken.

Gebruik de restwarmte van de kookplaat

Een elektrische kookplaat blijft, nadat hij uitgeschakeld is, nog een tijdje warm. Je kunt deze warmte gebruiken voor het bereiden van je maaltijd. Schakel de steeds iets eerder uit en je zal op de lange termijn op de energierekening besparen.

Magnetrons

Een magnetron is energiezuinig  bij het verwarmen van kleine hoeveelheden voedsel. Bij grotere porties zal de bereidingstijd toenemen wat ervoor zorgt dat er veel elektriciteit verbruikt wordt.

Sluipstroom bij kookapparatuur

Magnetrons, elektrische ovens en andere apparaten verbruiken in de stand-by stand vaak energie. Dit komt bijvoorbeeld door displays of klokjes. Haal de stekkers uit het stopcontanct als je deze niet gebruikt. Je voorkomt zo sluipstroom.

Platte bodem

Als je een elektrische kookplaat gebruikt, is het belangrijk dat je pannen met een vlakke, onvormbare bodem gebruikt. Deze verdelen de warmte optimaal, waardoor ze het eten sneller en gelijkmatiger bereiden.

Koffie zetten

Wist u dat een koffiezetapparaat gemiddeld 73 uur per jaar wordt gebruikt om koffie te zetten, maar gemiddeld 243 uur per jaar wordt gebruikt om de koffie warm te houden? Deze warmhoudplaatjes verbruiken erg veel elektriciteit. Een goed alternatief hiervoor is een thermoskan naast het apparaat zetten. De smaak van de koffie blijft hier ook nog eens beter van


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting