
Het is natuurlijk zonde om eten weg te gooien maar hoe lang mag je het bewaren? Veel mensen weten dat niet, iedere Nederlander gooit namelijk jaarlijks bijna 50 kilo eten in de vuilnisbak.
Eten kopen en bewaren
Voorkom verspilling want eten weggooien is zonde van het geld.
- Doe boodschappen met een lijstje, zo koop je minder snel meer dan je nodig hebt.
- Verse producten bederven snel, koop deze in kleine hoeveelheden.
- Weeg pasta, aardappelen en rijst af, je maakt al snel te veel.
Tenminste houdbaar tot...
Op verpakkingen van kort houdbare producten staat: 'Te gebruiken tot'... Let op: deze datum geldt altijd voor ongeopende producten.
'Na openen koel bewaren'... betekent het dat je het product ongeveer 3 dagen kan bewaren.
Op minder bederfelijke producten staat: 'Tenminste houdbaar tot'... Na deze datum kan de kwaliteit van het product langzaam achteruit gaan.
Wist je dat?
Melk hoort in de ijskast, dat weet iedereen. Maar bananen? En hoe zit het het nou precies met die houdbaarheidsdatum?
- Tropisch fruit houdt niet van kou, bewaar het daarom niet in de ijskast.
- Ontdooi vlees en vis altijd in de ijskast, dan blijven deze sappiger.
- Eten moet minstens 1 uur afkoelen voordat je deze weer in de koeling zet.