Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zo bespaar je op eten voor heel het gezin!
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken > Besparen op eten voor het gezin

Zo bespaar je op eten voor heel het gezin!

Af en toe is het een kwestie van de eindjes aan elkaar knopen. Steeds meer huishoudens in Nederland hebben moeite met de financiële situatie. Er moet gezocht worden naar manieren om te besparen, om zo geld vrij te maken voor de noodzakelijke uitgaven. Maar die noodzakelijke uitgaven zijn ook flink duurder geworden het laatste jaar. Zo is de gestegen prijs van boodschappen een vervelende factor in het huishoudboekje geworden bij de gezinnen die het al krap hadden. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op eten voor heel het gezin.

Maak een boodschappenlijstje

Wanneer je eenmaal in de supermarkt bent, ben je eigenlijk direct vergeten wat je nou precies zelf in huis hebt. Wat heb je nodig voor het eten van de aankomende week en wat mag je écht niet vergeten? Lastig, want wanneer je geen boodschappenlijstje hebt, word je namelijk vooral aangetrokken door de aanbiedingen en de strategische opstellingen in de supermarkt. Heb je wel een boodschappenlijstje, dan neem je doorgaans geen overbodige artikelen mee en je laat je minder snel verleiden door aanbiedingen op producten die je helemaal niet nodig hebt.

Meer zelf doen met de ingrediŽnten

Koop je graag gesneden plakjes kaas en vlees dat alvast tot een hamburger gevormd is? Logisch, we willen immers gemak hebben in de keuken. Maar wanneer het om besparen gaat, dan is dit precies wat je niet moet doen. De producten waar weinig mee gedaan is, kosten namelijk minder omdat er minder voor betaald is voordat het in de supermarkt is komen te liggen. Snijd je zelf de kaas en de groenten en ga je zelf aan de slag met het gehakt? Dan blijft er al snel geld over bij het doen van de boodschappen.

Een budget voor de boodschappen maken

Aan de hand van de gemiddelde kosten voor het eten die door het Nibud berekend zijn, kun je een budget opstellen voor de boodschappen. Dat is even wat lastiger, maar het loont zeker om hier eens naar te kijken. Door strenger om te gaan met het boodschappengeld aan de hand van een budget, is de kans groot dat er aan het einde van de maand geld overblijft. Blijft er echt veel geld over door het aanhouden van een budget? Beloon de hele familie dan eens en bestel taco’s online uit een restaurant. Zo is er namelijk motivatie om door te blijven gaan met het besparen op het eten en de kosten heb je toch al terugverdiend.

Besparen op het eten voor heel het gezin

Besparen op eten is niet direct het meest aantrekkelijke idee. Er kan echter veel geld bespaard worden door een lijstje te maken met de dingen die je echt nodig hebt. Ook is het verstandig om een budget aan te houden en zelf aan de slag te gaan met het vlees, fruit en groente. Het kost wellicht allemaal iets meer tijd op deze manier, maar het is wel tijd die zichzelf terugbetaalt waardoor je aan het eind van de maand die rekeningen wél kunt betalen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten

   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
      Keukenapparatuur
      Bereidingen
      Kook slim
      Groentekalender
      Fruitkalender
      Viskalender
      Zelf kruiden kweken
      Je eigen moestuin
      Eten bewaren
      Uit eten met korting
      Besparen op eten voor het gezin
      Goedkoop uit eten
      Ga picknicken
      Maak zelf voeding
      Belang van eiwitten
      Geef borstvoeding
      Bereid je goed voor
   Wonen
   Afval & recycling