Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 11 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Wees bewust van stroomverbruik
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Elektriciteit > Wees bewust van stroomverbruik

Wees bewust van stroomverbruik

Zorg dat je bij aanschaf van een elektrische apparaten bewust bent van het stroomverbruik.
Vaak zijn duurdere apparaten een stuk zuiniger en besparen je dus geld op de lange termijn. Ook zijn veel apparaten voorzien van labels. Producten met een A-label zijn hierbij het zuinigst.

Energielabel

Witgoed en verlichting voor huishoudelijk gebruik moeten sinds enkele jaren voorzien zijn van een energielabel. Op dit label staat informatie over het energieverbruik van het apparaat. Het verbruik is te verdelen in categorie A tot en met G, waarbij A het zuinigste is.

Energiebespaarwijzer van Milieu Centraal

Bijna iedereen denkt al aardig wat te doen op het gebied van energiebesparing. Maar je kunt verder gaan dan een spaarlamp indraaien en de verwarming een graadje lager zetten. De EnergieBespaarWijzer van Milieu Centraal helpt je een stap verder te zetten met maatregelen die de grootste energiebesparing opleveren. De maatregelen zijn verdeeld over vijf categorieën: besparen in een handomdraai, zuinige apparaten, energiebewust op weg, zuinig huis en schone energie. En naast energie, bespaar je natuurlijk ook euro's.

De totaalscore op deze onderwerpen geeft een goed beeld van jouw energiezuinigheid. Vervolgens kan je jouw persoonlijke energiescore verbeteren door middel van praktische tips.

Wattmeter

Om je stroomverbruik bij te houden kun je een verbruiks- of wattmeter kopen. Zo weet je hoeveel je kwijt bent, wanneer je de PC uren aan hebt staan. deze meters kun je bijvoorbeeld bij de Milieuadvieswinkel halen.

 

 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting