Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 5 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips voor het gebruik van een slimme meter
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Elektriciteit > Besparen met een slimme meter

Tips voor het gebruik van een slimme meter

Gebruik van een slimme meter

Ontzettend veel huishoudens in Nederland maken al gebruik van een slimme meter; een leven zonder is bijna niet meer voor te stellen. De slimme meter komt dan ook met allerlei voordelen en handigheidjes die zowel het gebruik als het besparen van energie een stuk makkelijker maken. Wat voor voordeel je allemaal uit de slimme meter kunt halen, vertellen we je graag!
slimme-meter.png

1. Op afstand uitlezen

Net als andere meters moet je ook de slimme meter uitlezen: het grote verschil is dat je deze op afstand kunt lezen. De netbeheerder mag de slimme meter zes keer per jaar uitlezen en dit verbruik vervolgens doorgeven aan je energieleverancier. Dit betekent dus dat jij iedere twee maanden direct kunt zien of je meer of minder energie verbruikt hebt, en kun je direct stappen ondernemen om het energieverbruik nog verder te drukken. Iedere twee maanden de slimme meter uitlezen betekent natuurlijk ook dat je jouw maandelijks voorschot beter in kunt schatten. Laat je de slimme meter liever niet op afstand uitlezen? Dan kun je deze functie uit laten zetten.

2. Koppel een slimme app

Naast je slimme meter uitlezen kun je ook met behulp van een handige app grip op je energieverbruik houden. Je download de handige app gewoon op je telefoon, laptop of op een scherm aan de muur. In deze app kun je iedere dag zien hoeveel stroom en gas je gebruikt hebt, en op welke uren je verbruik bijvoorbeeld het hoogst is. Dit maakt het besparen een stuk makkelijker; je ziet namelijk direct of jouw energiebesparende maatregelen effect hebben!

3. Kosten inzichtelijk houden

Je slimme meter op afstand uitlezen zorgt ervoor dat je jouw kosten inzichtelijk kunt houden. Je ontvangt iedere twee maanden een overzicht van je energieverbruik, en kunt hierdoor op tijd inschatten of je niet over je geschatte jaarverbruik heen gaat. Mocht je zien dat je het jaarverbruik wat gaat overschrijden, dan kun je hier op tijd geld voor apart zetten en kom je niet ineens voor een hoge rekening te staan!

4. Energie besparen

Je kunt je verbruik niet alleen op de slimme meter zelf, maar in sommige gevallen ook op de website van de energieleverancier terugvinden. Wanneer je jouw dagelijkse verbruiksgegevens in de gaten houdt, kun je makkelijk zien op welke dagen je net wat teveel energie verbruikt en zo makkelijker energie (en dus geld) besparen!

5. Energie terugleveren

Lever jij door eigen opgewekte stroom energie terug aan het net? Dan kan de slimme meter ook dit voor je meten en registreren! Ook deze data kun je terugvinden op een bijbehorende app.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting