Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Goedkoop maar lekker uit eten
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Recreatie > Goedkoop maar lekker uit eten

Goedkoop maar lekker uit eten

Wanneer je in een accommodatie slaapt waar je nauwelijks kan koken, kan je natuurlijk uit eten. Zo proef je de locale lekkernijen en kom je in contact met de bewoners. Uit eten gaan is meestal erg duur. Het is belangrijk dat je op een paar dingen let, zoals fooi en plaats.

Fooi

Over Nederlanders is bekend dat ze alles "Double-Dutch"doen. Als we uit eten gaan betaald ieder de helft. Over het geven van fooi zijn wij ook zuinig. In Nederland zit fooi nog niet bij de prijs. In het buitenland is dat soms anders. Je moet dan ook goed opletten of er op de rekening al fooi staat.

De salarissen van de bevolking liggen erg laag. Vaak moeten zij het van de extraatjes hebben.
In restaurants en bars is het gebruikelijk om 10% fooi te geven, mits je tevreden bent.
Als een excursie naar tevredenheid is verlopen, kun je een fooi voor de gids en chauffeur achterlaten. Als een chauffeur tijdens een langere rit (bijvoorbeeld van het vliegveld naar de accommodatie) je prettig vervoerd heeft en je geholpen heeft met de bagage, wordt het zeer op prijs gesteld als je hem een fooitje geeft. Taxichauffeurs of dolmuschauffeurs verwachten voor de korte rit overigens geen fooi.
Je kunt het kamermeisje aan het begin van de vakantie iets extra's geven. Dit doe je bijv. door middel van het geld boven op het hoofdkussen te leggen. Je kamermeisje zal hier erg blij mee zijn en je hebt er tijdens de rest van de vakantie ook plezier van.
 

Waar ga je uit eten?

Uit eten is meestal erg duur. Als je de mogelijkheid hebt om zo nu en dan zelf te koken is dat de goedkoopste optie. De ingrediënten voor het eten kun je het best halen op een markt of een plaatselijke supermarkt. De campingwinkels zijn meestal veel duurder. Door vooraf te onderzoeken welke winkels er in de buurt zijn weet je een beetje waar je boodschappen kan gaan doen. Zo zijn er ook aldi's en liddl's in verschillende europese landen. Op de site van de Aldi kan je verschillende locaties vinden.

Niet in alle landen is het veilig om water uit de kraan te drinken, bestel daarom dan ook mineraalwater en controleer goed of de fles lekdicht was(om te voorkomen dat het aangevuld is met kraanwater).

Het beste en goedkoopste eten vind je vaak buiten de vakantieoorden, waar de kwaliteit belangrijker is dan het prachtige uitzicht over de boulevard. Maar let op in die restaurants. Restaurants waar veel inwoners naar toe gaan hebben meestal authentieke gerechten en dit voor een schappelijke prijs. Restaurants in toeristenplaatsen laten toeristen soms meer betalen dan de bewoners.
 

Goedkoop maar lekker uit eten

In Nederland zijn talloze restaurants waar je voor een klein bedrag gezellig en goed kan eten. Vaak zijn deze restaurants onbekend voor de consument. Vraag eens om je heen waar je goedkoop en lekker kunt eten.

 Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie
      Dagjes uit in Nederland
      Goedkoop maar lekker uit eten
      Winkelen
      Kortingsbonnen en kaarten
      Goedkoop weekje Parijs
      Een goedkope voetbalreis
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud