Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 5 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Verbruik alleen elektriciteit als het nodig is
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Elektriciteit > Verbruik van elektriciteit

Verbruik alleen elektriciteit als het nodig is

Vaak heb je niet door dat je elektriciteit verbruikt. De verspilling kost relatief weinig geld, maar je kunt het voorkomen. Hierdoor handel je ook nog eens milieuvriendelijk. Bekijk onze tips eens om te kijken of er bij jou thuis ook sprake is van onnodig elektriciteitsverbruik.

Laat apparaten nooit aan staan als je ze niet gebruikt, ook niet in "stand-by".

Apparaten die in de "stand-by" stand staan gebruiken ook stroom. Dit verbruik wordt ook wel sluipstroom genoemd. Tv's, stereoapparatuur en videorecorders zijn de grootste sluipstroomverbruikers. Opladers zijn ook grote sluipstroomverbruikers, zolang ze in het stopcontact zitten wordt er stroom naar de transformator gevoerd. Het maakt hierbij niet uit of ze aangesloten zijn op een apparaat.

Stekkerdozen met een schakelaar voorkomen sluipstroom.

Een goede manier om stroomverspilling tegen te gaan is het aanschaffen van een stekkerdoos met schakelaar. Veel van deze schakelaars hebben een ingebouwd lampje, maar het stroomverbruik hiervan is te verwaarlozen in tegenstelling tot wat je er mee bespaart.

Gebruik geen elektrische verwarming.

De aanschaf van elektrische verwarming is goedkoper dan gas, maar de kosten voor het gebruik liggen veel hoger. Mocht er in huis een plek zjn die vaak bijverwarmd moet worden met een elektrische kachel, overweeg dan de plaatsing van een extra radiator voor de CV.

Gebruik geen elektrische kookplaat.

Net als bij verwarming is het koken op gas goedkoper. Schaf dus een gasstel aan en geen elektrische kookplaat. Mocht je toch elektrisch koken, gebruik dan een pan met een vlakke en dikke bodem. Deze zorgt voor een goede verdeling van warmte.

Energie besparen

Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Energie besparen wie wil dat niet? De kosten voor energie lopen steeds verder op. Besparen is de oplossing. Met de wekelijkse energietips kunt u uw energieverbruik al snel verminderen en dat levert direct geld op. Bovendien levert energiebesparing directe winst op voor het klimaat. De CO2-uitstoot vermindert aanzienlijk.

Stichting Milieunet biedt u elke week een leuke, informatieve cartoon over een specifiek onderwerp met daarnaast enkele ondersteunende bespaartips. Volgt u alle tips op dan levert dat al snel een besparing op van zo'n 15 tot 20% op uw energierekening. Dat is gauw verdiend. Zowel thuis als op het werk zijn er veel dingen die we zelf kunnen veranderen. Daar zijn geen grote investeringen voor nodig.

Energiebesparing is vaak een kleine moeite. Het is een kwestie van gedrag. Wat moet je doen, waar kun je op l etten,  waar wordt onnodig energie verbruikt ? De wekelijkse energiebespaartips op www.stichtingmilieunet.nl/energiebespaartip.php geven daar het antwoord op.
Gewoontes
Hoeveel opladers heeft u thuis in het stopcontact zitten, zoals die voor de mobiele telefoon, elektrische tandenborstel , babyfoon etc.
geen
1
2
3
4
5
6 of meerBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting