Tips om te besparen > Energie > Water

Water

De afwas is een dagelijks terugkerend klusje. De ene persoon heeft er een hekel aan en de andere vindt het juist weer rustgevend. Waar weinig mensen bij stilstaan is dat er tijdens de afwas een hoop drinkwater verbruikt wordt.
Al ons drinkwater komt gewoon uit de kraan stromen. Toch maken we ons vaak schuldig aan onnodig waterverbruik.
Wie een auto heeft moet hem ook schoon houden, maar bedenk wel dat je altijd kan besparen op verbruik en milieu.
Persoonlijke hygiŽne is belangrijk voor een mens. In ieder huis vind je wel een badkamer met douche of bad.
Om warm water in huis te krijgen, heb je een boiler of geiser nodig. Deze verwarmen het water via gasverbranding of elektriciteit. Het is verstandig om tijdens het aanschaffen van een installatie goed te bedenken welke voor jou het beste is. Door de juiste installatie te nemen zal je dan al snel besparen op je gas- en waterrekening.
Een toilet is een must in ieder huishouden. Wel is het zo dat 28% van ons watergebruik door het toilet veroorzaakt wordt.
Een huis met tuin is heerlijk om te hebben. Vooral in de warmere maanden zit je lekker in je eigen tuintje tussen alle bloemen en planten. Het vergt wel een hoop onderhoud. Naast het onkruid wieden en gras maaien, moet al dat groen ook water krijgen. Op deze pagina vind je een aantal tips om je tuin waterbesparend te onderhouden.
Een minuutje minder lang douchen? We weten allemaal dat we hiermee water en dus wat euroís op jaarbasis besparen. Echter besparen we hier niet alleen water mee, maar ook energie.
De vee industrie is de grootste verspiller van water op de wereld. Om een kilo rundvlees te produceren is in totaal 15.000 liter water nodig.
Vooral kalk heeft de eigenschap om zich vast te kleven aan de verwarmingselementen in bijvoorbeeld je vaatwasser of wasmachine. Dat is niet alleen schadelijk voor je apparaat, en kan de levensduur aanzienlijk verminderen, het betekent ook dat je meer energie verbruikt.
Tandenpoetsen
Laat jij de kraan stromen tijdens het poetsen ?
Ja
Nee