Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    6 tips om flink te besparen op je woonverzekeringen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Besparen op je woonverzekeringen

6 tips om flink te besparen op je woonverzekeringen

Heb je een woning gekocht of betrek je een nieuwe huurwoning? Dan heb je een aantal belangrijke verzekeringen nodig om hoge kosten en stress te kunnen voorkomen. Van de inboedel tot de opstalverzekering; ze zijn stuk voor stuk belangrijk. We geven je dan ook graag een aantal handige tips om te besparen op je woonverzekeringen.
woonverzekeringen.png

1. Sluit je verzekeringen samen af

Heb je verschillende verzekeringen bijvoorbeeld bij FBTO lopen? Sluit dan ook de FBTO inboedelverzekering- en andere woningverzekeringen af. Hoe meer verzekeringen je bij dezelfde aanbieder afsluit, hoe groter de kans op een fijne korting. In sommige gevallen kun je naast de inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering ook een reisverzekering toevoegen. Hoe meer verzekeringen je in één pakket hebt; hoe hoger vaak de korting. Daarnaast maakt het ook je administratie een stuk overzichtelijker.

2. Kies je eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je de schade vergoedt krijgt. Een hoger eigen risico betekent een lagere maandpremie. Wel moet je in dat geval natuurlijk ook een groter bedrag zelf betalen in geval van schade. Toch kan dit je maandelijkse kosten wat drukken.

3. Allrisk of toch maar niet?

Bij sommige verzekeringen heb je de keuze tussen een ‘standaard’ dekking, een uitgebreide dekking of de Allrisk dekking. Een uitgebreide dekking zou je bijvoorbeeld dekken in geval van brandschade, stormschade, waterschade, inbraak en diefstal. In principe voldoende. Een allrisk verzekering dekt daarnaast ook de schades die door je eigen schuld kunnen ontstaan; maar hier hangt wel een prijskaartje aan vast. Kijk dus altijd even goed welke dekking je nodig hebt.

4. Schakel de VvE in

Woon je in een appartement? Dan is de kans groot dat een deel van je verzekeringen via de Vereniging van Eigenaren kan lopen. Je muren, vloeren en plafonds zijn namelijk ook de muren, vloeren en plafonds van je buren. De VvE regelt in veel gevallen een verzekering voor het hele pand; en hierdoor hoef je dat zelf niet meer te doen.

Let op: dit geldt vaak alleen voor de opstalverzekering in geval van een eigen woning.

5. Jaarlijks betalen

Veel verzekeraars geven je een flinke korting wanneer je de premie per jaar betaalt. Hoewel het even een flinke investering is, levert het je uiteindelijk minder maandelijkse lasten op.

6. Kijken en vergelijken

Je hebt ieder jaar weer de mogelijkheid om je verzekeringen bij een andere verzekeraar af te sluiten. Neem dus ook altijd even de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en vergelijken. Kijk goed naar de tarieven, maar natuurlijk ook naar de dekking die verschillende verzekeringen je bieden. Ook servicegerichte zaken zoals klantenservice en bereikbaarheid zijn natuurlijk belangrijk!

Of je de verzekeringen nu samen afsluit of jaarlijks betaalt: er zijn maar genoeg manieren om wat te besparen op je woonverzekeringen. Op deze manier kun je jouw wooncomfort (en gevoel van rust) voor een paar tientjes per maand al flink vergroten. Geen enkele reden om deze verzekeringen achterwege te laten dus!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
      Verzeker slim
      Auto / motorverzekeringen
      Bespaar op zorgverzekeringen
      Zorgverzekeringen vergelijken
      Besparen op je uitvaartverzekering
      Besparen op je autoverzekering
      Uitvaartverzekeringen vergelijken
      Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
      Tips afsluiten uitvaartverzekering
      Aansprakelijkheidsverzekering
      Verzekeringen: 4 handige tips
      Kosten autoverzekering
      Verzekeren van je keuken
      Besparen op je woonverzekeringen
      Afsluiten motorverzekering
      Overlijdensrisicoverzekering
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig