Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vergeet de overlijdensrisicoverzekering niet
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Overlijdensrisicoverzekering

Vergeet de overlijdensrisicoverzekering niet

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die steeds vaker over het hoofd wordt gezien. Dat is jammer, want het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan een hoop ellende voorkomen, terwijl de premie vaak betrekkelijk laag is.

We vertellen je graag wat deze verzekering precies is, wat je er aan hebt en hoe je een geschikte kunt kiezen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering eigenlijk?

Met overlijdensrisicoverzekering verzeker je het risico op overlijden binnen een bepaalde tijd. Je verzekert je eigen leven of die van iemand anders. Een overlijdensrisicoverzekering wordt daarom een levensverzekering genoemd.

Komt de verzekerde binnen de looptijd van de verzekering te overlijden? Dan keert de verzekeraar een geldbedrag uit. Dit geldbedrag gaat naar de persoon of personen die op de polis vermeld staan, zoals de directe nabestaanden van de verzekerde.

Waar heb ik een overlijdensrisicoverzekering voor nodig?

Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om te kijken wat de financiële risico’s kunnen zijn bij een overlijden. Kijk daarbij goed naar je eigen situatie: wat zijn de financiële gevolgen als jijzelf of je partner komt te overlijden?

Waarschijnlijk valt er een (belangrijk) deel van het inkomen weg, waardoor er directe gevolgen zijn voor diegenen die achterblijven. Mogelijk kunnen je nabestaanden de vaste lasten niet meer betalen, zoals
  • De energierekening
  • Boodschappen
  • De huur
  • De Hypotheek
Ook kunnen er schulden zijn die op naam stonden van de overledene. Die komen dan vaak op het bordje van de nabestaanden.

Met een overlijdensrisicoverzekering dek je de financiële risico’s af bij een onverwacht overlijden. Met de uitkering van de verzekering kunnen je nabestaanden bestaande schulden aflossen, bijvoorbeeld een deel van de hypotheek. Ook kunnen zij het geld gebruiken voor het blijven doorbetalen van de vaste lasten. Tot slot kan ook de studie van de kinderen ermee worden bekostigd.

Kortom, een overlijdensrisicoverzekering kan een hoop problemen voorkomen.

Is een overlijdensrisicoverzekering geschikt voor ondernemingen?

Ja, ook voor ondernemingen kan een overlijdensrisicoverzekering van waarde zijn, bijvoorbeeld voor twee fiscale partners die samen een bedrijf runnen. Als één van de partners komt te overlijden, kan dat namelijk (langdurige) financiële gevolgen hebben voor de onderneming als geheel.    

Soms wordt een overlijdensrisicopolis afgesloten op het leven van een waardevolle persoon binnen de organisatie, bijvoorbeeld de CEO of CFO van een bedrijf.

Hoe kies je een overlijdensrisicoverzekering?

Voor het kiezen van een overlijdensrisicopolis kun je terecht op de website van een overlijdensrisicoverzekeraar of een vergelijkingssite, zoals Overlijdensrisicoverzekering.nl. Naast een duidelijke vergelijking, vind je daar ook veel informatie over dit onderwerp.

Op verschillende sites staan prijsoverzichten van verzekeraars die een overlijdensrisicoverzekering aanbieden. Dat geeft een goed beeld van de geschatte kosten. Op de websites van de verzekeraars kun je vervolgens je premie berekenen voor je persoonlijke situatie.

Let daarbij op:
  • De totale dekking: wat is de maximale uitkering bij overlijden?
  • De looptijd van de polis: hoe lang geldt de dekking?
  • Het soort dekking: blijft de uitkering gelijk of daalt deze naarmate de tijd vordert?
Als je niet rookt krijg je vaak een korting op de premie.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
      Verzeker slim
      Auto / motorverzekeringen
      Bespaar op zorgverzekeringen
      Zorgverzekeringen vergelijken
      Besparen op je uitvaartverzekering
      Besparen op je autoverzekering
      Uitvaartverzekeringen vergelijken
      Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
      Tips afsluiten uitvaartverzekering
      Aansprakelijkheidsverzekering
      Verzekeringen: 4 handige tips
      Kosten autoverzekering
      Verzekeren van je keuken
      Besparen op je woonverzekeringen
      Afsluiten motorverzekering
      Overlijdensrisicoverzekering
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig