Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op verzekeringen: 4 handige tips
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Verzekeringen: 4 handige tips

Besparen op verzekeringen: 4 handige tips

We hebben gemiddeld zo’n 8 verzekeringen per persoon. Wij Nederlanders houden nu eenmaal van zekerheid. Logisch ook, we hoeven ons namelijk geen zorgen te maken over eventuele financiële kosten zolang we goed verzekerd zijn. Nu is de zorgverzekering natuurlijk verplicht, net als de WA-verzekering voor de auto een verplichting is. Maar naast deze verzekeringen voegen wij maar al te graag andere verzekeringen zoals een inboedel- of brommerverzekering aan het pakketje toe. Maar als we al die verzekeringen eens onder de loep nemen, zullen we zien dat er flink op te besparen valt. Grote kans dat veel van je verzekeringen eigenlijk helemaal niet nodig zijn!
besparen-verzekeringen.jpg

1. Verzeker jezelf met een spaarpotje

We betalen maandelijks een fiks totaalbedrag aan alle verzekeringspremies. Van de inboedelverzekering tot de zorgverzekering, iedere verzekering draagt zijn steentje bij aan het eindbedrag. Maar er zijn ook een aantal kosten die we in principe gemakkelijk zelf zouden kunnen dekken. In dat geval, is een verzekering helemaal niet nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van de aanvullende tandartsverzekering? Daar betaal je gemiddeld zo’n 10 euro of meer per maand aan. Dit terwijl dat eenmalige bezoekje bij de tandarts je echt niet meer dan 120 euro kost. Door een spaarpotje aan te leggen kun je geld apart houden voor deze kosten, en maandelijks besparen op de verzekeringen.

2. Betaal de premie jaarlijks

Door jaarlijks je premie te betalen kun je tientallen euro op je verzekeringen besparen. Dit is eenmalig een flinke uitgave, maar je hoeft er dan de rest van het jaar ook niet meer bij stil te staan. Hiermee bespaar je geld op je verzekeringen, en houd je maandelijks wat meer over voor andere zaken.

3. Alle verzekeringen onder 1 pakket

Veel verzekeringen zijn te koppelen aan een en hetzelfde pakket. Er zijn tal van aanbieders die alle soorten verzekeringen aanbieden. Door zoveel mogelijk verzekeringen bij dezelfde aanbieder af te sluiten, krijg je waarschijnlijk een mooie korting op je premie. Daarbij is het ook gewoon erg handig om 1 duidelijk aanspreekpunt te hebben.

4. Open een doorlopende reisverzekering

Ga je vaak op reis? Ook tripjes naar buurlanden als België en Duitsland tellen voor de verzekering als reizen. Maak jij nu meer dan 3 steden tripjes per jaar, dan is het verstandig een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hier betaal je maandelijks of 1x per jaar een vast bedrag, en je bent het gehele jaar door voor een lager tarief verzekerd.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig