Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 9 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Geld besparen op een aansprakelijkheidsverzekering
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Aansprakelijkheidsverzekering

Geld besparen op een aansprakelijkheidsverzekering

Het kan gebeuren dat u of iemand in het gezin of zelfs uw huisdier schade veroorzaakt bij iemand anders. In dit geval gaat het over materiële schade of lichamelijk letsel. Als dat gebeurt, kan de derde partij de schade komen verhalen en kan het bedrag soms ook flink oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u deze schade laten dekken.  Deze verzekering is niet verplicht om te hebben, maar zeker wel verstandig. Op een aansprakelijkheidsverzekering kunt u al heel wat geld besparen en dat zullen we hier bespreken.

aansprakelijkheidsverzekering.jpg

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Ten eerste kunt u verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken en daaruit de goedkoopste en voordeligste kiezen. Er zijn soms zelf opties om te berekenen hoeveel u per verzekeraar gaat betalen aan de hand van uw samenstelling en dan kunt u zo dan uw keus maken. Sommige verzekeraars hebben ook de regel dat u bij eventuele schade een eigen risico bedrag betaald. Of u kunt ervoor kiezen dat u het niet hoeft te betalen, maar dan gaat de premie wel met een bepaald percentage omhoog.

Kiezen voor de juiste verzekering

Ten tweede kunt u ook kijken of u de verzekering alleen zal nemen, dus voor een alleenstaande, of gaat u collectief als gezin een verzekering afsluiten? Als u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit voor uw gezin, zowel voor degenen die inwonen als degenen die elders wonen, komt u er achteraf toch nog goedkoper uit, dan individueel voor een ieder te dekken. Ook kunt u uw huisdieren ook mee laten verzekeren, zodat schade die door hen wordt veroorzaakt bij derden ook gedekt kunnen worden.

Aansprakelijkheidsverzekeringen in combinatie met andere verzekeringen

U kunt er ook voor kiezen om de aansprakelijkheidsverzekering in een pakket te nemen met  andere schade verzekeringen die u afsluit, zoals bijvoorbeeld de autoverzekering of WA verzekering. Zo hoeft u dus niet steeds apart verschillende verzekeringen af te sluiten bij 1 verzekeraar. Dit geldt echter niet voor alle verzekeringsmaatschappijen.  Bij andere verzekeraars krijgt u ook korting indien u verschillende verzekeringen bij hen aansluit.

Tot slot

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, hoewel niet verplicht, kan heel voordelig zijn. Bij eventuele materiële schade of lichamelijk letsel worden de kosten dan gedekt. Het hangt er natuurlijk van af of dat wel of niet met een eigen risico bijdrage is. Er is de mogelijkheid om de verzekering af te sluiten voor alleenstaanden of collectief als gezin. Als u vergelijkt kunt u zelf kiezen welke verzekeraar het voordeligst is om een verzekering af te sluiten. Een WA verzekering daarentegen is wel verplicht, indien u bijvoorbeeld tijdens het parkeren bij Schiphol iemand schade veroorzaakt, dan is dit gedekt bijvoorbeeld.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig