Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Isoleer om warmteverlies tegen te gaan
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte > Isoleer tegen warmteverlies

Isoleer om warmteverlies tegen te gaan

Het isoleren van je huis is een makkelijke manier om geld te besparen. Het is een eenmalige investering die op lange termijn wordt terugverdiend. Door de lagere stookkosten ben je ook nog eens milieubewust bezig. Het isolatieproces vergt wel wat planning. Wij hebben dan ook wat tips op een rijtje gezet die je moeten helpen om verstandig te isoleren.
 

Gebruik de juiste isolatiematerialen.

Als je gaat isoleren is het belangrijk om met de juiste materialen te werken. De isolatiewaarde van het materiaal geeft de effectiviteit van het isoleren weer. Deze zogenaamde "R-waarde" moet zo hoog mogelijk zijn. Laat je hierover bij de bouwmarkt of aannemer informeren.Isolatiemateriaal

 

Isoleer muren en daken

Door muren en daken te isoleren ontsnapt er weinig warmte uit het huis. Het kan je jaarlijks vele kubieke meters gas besparen en dat is wel zo milieuvriendelijk.

Isoleer zorgvuldig en volledig.

Bij het aanbrengen van isolatiemateriaal kunnen er gaten en kieren ontstaan. Dit heeft tot gevolg dat er toch nog warmteverlies plaatsvind. Wees je hiervan bewust als je isolatiemateriaal aanbrengt.

Plaats grote meubels tegen muren

Plaats grote meubels zoals bankstellen en kasten tegen de muren. Dit heeft een isolerende werking. Plaats ze echter niet voor de verwarming. De verwarming moet dan harder werken om de ruimte op temperatuur te houden.

Isolatie binnenshuis

Denk bij isolatie in huis niet alleen aan de buitenkant maar vooral ook aan de binnenkant. Isoleer alle binnendeuren naar slaapkamers: vaak alleen maar enkel glas aanwezig en open ramen ivm koud slapen.
Bijkeukens hebben veel energieverlies met in en uitlopen en zijn bouwtechnisch vaak slecht geisoleerd. Doucheruimtes en wc's hebben veel energieverlies vanwege ventilatiekokers, en de hal met natuurlijk in en uitloop naar buiten. Vergeet ook ongebruikte sleutelgaten niet.

Neem dubbelglas.

De kleine luchtlaag tussen dubbele beglazing heeft een isolerend effect. Hierdoor verdwijnt er veel minder warme lucht via de ramen naar buiten. Met het vervangen van enkel glas door isolerend dubbel glas (HR++ glas), kunt u per jaar zo'n 400 euro besparen. Hoeveel u in uw situatie kunt besparen is afhankelijk van een aantal factoren. Hier kunt u uw besparing uitrekenen.

Lees meer over isolatieglas

Vloerkleed

Een tapijt of een vloerkleed geeft een lekker warm gevoel aan je voeten. Hierdoor stijgt je gevoelstemperatuur waardoor je de thermostaat een tikkie lager kan zetten. Ook isoleerd een vloerkleed beter dan een harde vloerbedekking wat ook weer scheelt op de stookkosten.

Isoleren door planten

Heeft u een kale buitenmuur en vind je dat hier wat aan gedaan moet worden. Plaats dan een dichte haag zoals een taxus tegen de kouden oostenwind op je huismuur. Ook kun je een klimop direct tegen de muur planten. Deze planten tegen je muur hebben een isolerende werking, je moet het alleen wel mooi vinden.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting