Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 10 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Voordelen van isolatie
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte > Voordelen van isolatie

Voordelen van isolatie

Isoleren biedt veel voordeel!

Isoleren is op meerdere fronten een goed plan. Investeren in isolatie zal je veel voordelen bieden, waarbij niet alleen bepaalde ongemakken opgelost worden, maar je ook financieel erop vooruit zal gaan!

De voordelen van isolatie voor je woongenot

Meer warmte en minder tocht maken je huis een aangenamere plek om te verblijven. Daarnaast kan je met de juiste isolatie ook geluidswerend werken. Om nog maar te zwijgen over akelige vochtproblemen, zoals schimmel. Omdat dit kan leiden tot gezondheidsklachten is het fijn dat dit aangepakt kan worden door het meest geschikte isolatiemateriaal aan te schaffen. Een huis waar de warmte optimaal benut wordt zal het wooncomfort zeker vergroten. Vloerisolatie zorgt bijvoorbeeld voor minder kou en vochtigheid van onderaf, wat zeker het comfort verhoogd. Maar ook muurisolatie of dakisolatie zijn aan te bevelen voor meer woongenot.

Minder stookkosten, meer waarde

Isolatieplaten kopen kan even een uitgave zijn, maar al snel zal je zien dat je juist geld bespaart! Doordat de warmte niet verloren gaat en het huis minder koud is omdat er geen tocht meer naar binnen komt, zal er minder gestookt hoeven worden. Je snapt wel dat dit uiteraard een minder hoge energierekening oplevert. Een isolatieplaat is hiermee dus ook de beste vriend van je portemonnee. Omdat de warmte heerlijk blijft hangen, zal het ook fijner aanvoelen. Het mag voor zich spreken dat het milieu eveneens welvaart bij een minder hoog energieverbruik. Maar de lagere stookkosten zijn niet de enige financiële meevallers bij isoleren van het huis. Een goed geïsoleerd huis stijgt namelijk in waarde, wat bij eventuele verkoop uiteraard ook een interessant gegeven is!

Isolatieplaten aanschaffen

Zorg bij isolatiemateriaal kopen dat je weet wat voor jou de speerpunten zijn om over te gaan op isoleren. Omdat niet iedere isolatieplaat dezelfde eigenschappen heeft, zal hier dus wel goed over nagedacht moeten worden. Let ook op de brandveiligheid van de isolatiepanelen. Hierin zitten ook grote verschillen. Is het aanbrengen van dit materiaal alleen voor het vasthouden van de warmte of ben je ook op zoek naar geluidswering? Hoe dik kan of moet het materiaal zijn? Ben je niet zeker van je zaak? Informeer hier dan eens naar bij de klantenservice van een aanbieder of bij de specialist zelf.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting