Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 10 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op elektriciteit, isolatie en tweedehands spullen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Overig > Elektriciteit, isolatie en tweedehands

Bespaar op elektriciteit, isolatie en tweedehands spullen

Iedereen wordt in zijn of haar dagelijks leven geconfronteerd met veel kosten. Dit kunnen kosten zijn aan je woning in de vorm van lasten of onderhoud, maar ook kosten aan gebruiksvoorwerpen en andere dagelijkse bezigheden. Om dergelijke kosten beter in de hand te houden, kan het verstandig zijn om eens in kaart te brengen waar je allemaal op kunt besparen. Dit is namelijk een stuk meer dan je denkt en kan je een flink bedrag per maand besparen dat je ofwel tekort komt, dan wel in kunt zetten voor andere zaken. Zo kun je onder meer flink besparen op elektriciteit, isolatie en de aanschaf van tweedehands spullen.
besparen.jpg

Elektriciteit

In feite vraagt al de apparatuur in je woning elektriciteit. Wat je niet moet onderschatten is het gebruik van lampen. Lampen zijn aanwezig in iedere kamer en soms op meerdere plekken. Bovendien zitten er lampen verstopt in allerlei ander apparatuur. Ook sfeerlicht brandt meer dan je soms doorhebt. Met name oudere lampen kunnen een hoge mate van elektriciteit vergen, evenals de keuze voor bijvoorbeeld gloeilampen ten opzichte van spaarlampen. Om te besparen op elektriciteit kan het wijs zijn om de lampen in je woning eens te vervangen door nieuwe, meer energiezuinige modellen. Kijk eens op Lampenwinkels.nl om een lampenwinkel bij jou in de buurt te vinden en laat je op maat adviseren.

Isolatie

Een flinke besparing van kosten aan je woning kun je maken met behulp van isolatie. Veel van je gestookte warmte in huis kan namelijk verloren gaan door slechte isolatie. Een belangrijk deel van de isolatie in je woning wordt bepaald door het type glas dat je in de ramen hebt zitten. Het spreekt voor zich dat bijvoorbeeld dubbelglas beter isoleert dan enkelglas. Er zijn echter nog tal van andere mogelijkheden die je ramen nog beter isoleren en zo de warmtehuishouding in je woning beter in stand houden. Op Spoedklus.nl vind je beste glaszetters bij jou in de buurt. Zij kunnen je adviseren over welk type glas jou helpt besparen.

Tweedehands spullen

Vroeger was het enigszins een taboe, de aanschaf van tweedehands spullen. Tegenwoordig is de aanschaf van een product dat al eens gebruikt is lang niet meer ongewoon. Integendeel, steeds vaker wordt de consument ervan overtuigd spullen te hergebruiken. Vaak mankeert er zeer weinig aan een product als deze vervangen wordt door een nieuwer model en kan het op deze manier een ander huishouden uitkomst bieden. Een voorbeeld van populaire tweedehands spullen zijn boeken. Boeken kunnen nogal prijzig zijn bij een nieuwe aanschaf en worden vervolgens maar een aantal keren gebruikt. Op Boekenwinkel.nl vind je onder andere boekenwinkels die gespecialiseerd zijn in tweedehands boeken, ook bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een flinke besparing op studieboeken.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig