Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar tot 50% op uw stookkosten met houtpellets
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte > Besparen met houtpellets

Bespaar tot 50% op uw stookkosten met houtpellets

Houtpellets worden gemaakt van zaagmeel afkomstig van zagerijen. Het is zuiver en onbehandeld hout. Door de harsen in het hout, kan het zaagmeel in een korrel worden geperst en blijft het mooi samen. De kleur van de pellets zegt niet noodzakelijk iets over de kwaliteit, maar eerder over de toegepaste houtsoort. Donkere pellets bevatten houtsoorten zoals eikenhout. Deze pellets branden langzamer en minder fel. Bleke pellets zijn vaak vervaardigd uit houtsoorten zoals dennenhout. Deze branden vlugger op en geven meer warmte in kortere tijd.

Resthoutverwerking

Het onbehandeld zaagsel en schoon resthout dat bij onder andere timmerfabrieken en keukenbedrijven opgehaald wordt, wordt op verschillende manieren verwerkt.

Openhaardblokken

Openhaardblokken bestaan uit een mengsel van zaagsel en houtstof, vermengd met paraffine en geperste korrels.Hierdoor branden ze langer, schoner, en geven ze meer warmte dan "ouderwetse" haardblokken.

Groene energie

Resthout wordt ook verwerkt tot groene energie. Hiervoor wordt schoon B-hout gebruikt, zoals MDF, spaanplaat en triplex.

Het resthout dat eerst als afval werd gezien, gaat op verschillende manieren als duurzame energiebron verder!

houtpellets.jpg

Hoe worden houtpellets gemaaakt?

Zaagsel en gemalen resthout wordt onder hoge druk samen tot pellets geperst, brokjes van een paar centimeter lang. Pellets zijn CO2-neutraal, erg zuinig en het as gehalte is na verbruik minder dan 0,6%. Dit resterende as kunt u naderhand als compost in de tuin gebruiken. In het midden- en kleinbedrijf maar ook onder consumenten ontstaat steeds meer belangstelling voor deze milieuvriendelijke bron van energie.

Een rekenvoorbeeld
U gebruikt 1.765m³ gas per jaar, tegen een gemiddelde gasprijs van € 0,65
Dit kost ongeveer: € 1.150

Om dezelfde energiewaarde te bereiken gebruikt u 3.000 kg bruine pellets.
Dit kost: € 690,00

Houtpellets eenvoudig online bestellen kan bij Pellets van de LangeBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting