Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op je auto kosten? Ga voor private lease!
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Collectief > Ga voor private lease

Besparen op je auto kosten? Ga voor private lease!

Het private leasen van een personenauto blijft in populariteit toenemen. Het totaal aantal private lease rijders wordt  op dit moment geschat op 188.000 en stijgt met de dag. Waarom? Het is goedkoper. Vergelijkingen door gerenommeerde bedrijven zoals Consumentenbond en ANWB tonen aan dat je met private lease al snel zo’n €40 per maand kunt besparen.

Wat zit er in een private lease contract?

In een private lease contract zit alles, behalve de brandstof (en natuurlijk de boetes). Wegenbelasting, verzekering, onderhoud en pechhulp, je hoeft er bij privé lease niet over na te denken.

Waarom kan het goedkoper zijn?

Leasemaatschappijen kunnen scherpe leaseprijzen aanbieden omdat ze veel auto’s tegelijk inkopen, zijn gevestigd in de provinciën met de laagste wegenbelasting en staffelkorting krijgen op de verzekeringen.

Op zoek naar de goedkoopste private lease deals? Vergelijk dan het aanbod van meerdere leasemaatschappijen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste Toyota Aygo (met een looptijd van 60 maanden en 10.000 km per jaar ) is bijvoorbeeld €40 per maand. Over 60 maanden ben je dus € 2.400 goedkoper uit.

Occasion = kortere looptijd

Een groot nadeel van leasen is de flexibiliteit. Je zit vast aan een contact van veelal 60 maanden. Bij sommige leasemaatschappijen kun je in bijzondere omstandigheden tussentijds van het contract af, zoals na ontslag of overlijden. Dit is natuurlijk vrij uitzonderlijk en komt in de praktijk niet vaak voor.

Wanneer je wel wilt besparen, maar niet lang aan het contract vast wil zitten is het leasen van een occasions een interessante optie. In dit geval lease je een auto die zo goed als nieuw is, maar in de meeste gevallen wel tegen een kortere looptijd.  

Tip: Nog meer besparen? Ga rijden met stickers

Wil je nog goedkoper leasen, ga dan rijden met stickers. Dit kan bij veel leasemaatschappijen zoals Athlon, Justlease of Mijndomein Private Lease.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
         Deel een auto
         Carpoolen naar het werk
         Samen staat u sterk
         Verhuur je auto
         Besparen met leasen: 5 tips
         Ga voor private lease
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer