Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Op welke autokosten kan je zoal besparen?
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Welke autokosten besparen

Op welke autokosten kan je zoal besparen?

Een auto kost je natuurlijk nogal wat: niet alleen in aanschaf, maar vooral in onderhoud en maandelijkse lasten. Hoe kun je deze lasten zo laag mogelijk houden en op welke autokosten kun je eigenlijk besparen? We zetten een aantal handige bespaartips voor je op een rijtje.
auto-besparen.png

1. Bestel online

Wil je nieuwe velgen kopen of ben je op zoek naar leuke uitbreidingen voor je auto? Koop ze dan online. Je kunt auto onderdelen zoals je velgen online kopen, en krijgt ze vervolgens gewoon thuisgestuurd: voor een lager bedrag dan wanneer je ze in de winkel zou kopen. Daarnaast geeft online shoppen je natuurlijk de mogelijkheid om verschillende aanbieders direct te vergelijken en hierdoor makkelijk de juiste keuze te maken.

2. Besparen op je autoverzekering

De autoverzekering is voor velen een van de grootste kostenposten: en toch moet je er echt eentje hebben. Gelukkig komen verzekeringen in allerlei soorten en maten en is iedere aanbieder anders. Kijk dus na de looptijd van je contract altijd even goed of er inmiddels een aanbieder is die je een goedkopere mogelijkheid te bieden heeft. Het kan je al snel tientallen euro’s per maand besparen en een overstap is zo geregeld.

3. Besparen op de wegenbelasting

Het hebben van een auto betekent dat je wegenbelasting (ofwel motorrijtuigenbelasting) moet betalen. De hoeveelheid hiervan is afhankelijk van het gewicht van je auto. Heb je een grote, zware auto dan betaal je waarschijnlijk meer wegenbelasting. Daarnaast is ook de CO2 uitstoot van grote invloed op het bedrag wegenbelasting dat je moet betalen. Let hier goed op bij de aanschaf van een nieuwe auto. Daarnaast kun je ook wat besparen door de wegenbelasting voor een jaar vooruit te betalen: dit is vaak goedkoper dan wanneer je deze per kwartaal betaalt.

4. Slim tanken

Let ook goed op je tankgedrag: je kunt hier flink wat geld mee besparen. Tank bijvoorbeeld niet aan de snelweg: dit is vaak een stuk duurder. Kies liever voor een lokaal tankstation. Woon je dicht bij de grens? Neem dan de tijd om in België of Duitsland te tanken gezien de prijzen hier vaak veel goedkoper zijn dan in Nederland. Ook de dag waarop je tankt kan invloed hebben op de kosten: tanken op maandagen zou duurder zijn dan andere dagen van de week gezien er op maandagen minder vaak kortingen op de prijzen gegeven worden.

5. Pas je rijstijl aan

Ook je rijstijl kan de autokosten flink omlaag brengen. Een sportieve rijstijl zorgt er misschien voor dat je snel van A naar B komt, maar verhoogt ook de kosten van de brandstof en het onderhoud. Probeer zo bewust mogelijk te rijden om dit soort kosten laag te houden: pompend remmen bijvoorbeeld.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer