Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vlucht vertraagd? Zo krijg je een vergoeding
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Vlucht vertraagd, claim vergoeding

Vlucht vertraagd? Zo krijg je een vergoeding

Niets zo vervelend als een vertraging. Heb je eindelijk een goedkoop appartement gevonden, een vlucht geboekt, en je reis gepland; sta je met al je koffers op het vliegveld te wachten, lijkt je vlucht maar niet te willen vertrekken. Natuurlijk wordt dit nog vervelender als de vertraging uren blijkt te duren, of als je door deze vertraging een aangesloten vlucht misloopt. Maar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Je maakt namelijk kans op het krijgen van een schadevergoeding bij vertraging van je vlucht. Hoe je deze vergoeding krijgt, leggen we je hier stap voor stap uit.
vliegtuig-vertraagd.png

1. Verzamel bewijslast

Een vertraagde vlucht kan leiden tot een vergoeding van wel 600 euro. En dat is zeker niet mis! Om te beginnen is het ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk bewijslast te verzamelen. Het verzamelen van bewijslast is namelijk altijd belangrijk. Je zal niet zomaar op je woord geloofd worden, en dat is logisch natuurlijk. Zorg dat je alle belangrijke informatie bij elkaar hebt. Het vluchtnummer, de duur van de vertraging, eventuele informatie uitwisseling, een vertraging verklaring en ga zo maar door. Dit maakt het uiteindelijke claimproces een stuk makkelijker.

2. Recht op verzorging

Is je vertraging langer dan 2 uur, dan heb je recht op verzorging. Neem dus ook direct contact op met je vliegmaatschappij (zoek een representative op in het vliegveld) om je verzorging te claimen. Vergeet ook niet om naar een vertraging verklaring te vragen; die heb je uiteindelijk nodig om een claim te kunnen maken. Bewaar voor de zekerheid ook alle bonnetjes en andere bewijslast die je tijdens je vertraging opdoet. Je weet maar nooit wanneer het van pas kan komen.

3. Meer dan 3 uur vertraging

Heb je meer dan 3 uur vertraging? Dan heb je in veel gevallen recht op een vergoeding. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen met het claimen van die vergoeding. Zo weet je zeker dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Houdt de tijd dus goed in de gaten, en bewaar alle bewijslast die je hebt.

Is de vertraging te lang, dan kan het zijn dat je de vlucht om mag boeken. Neem ook hiervoor contact op met je vliegmaatschappij. Zij zullen je alle mogelijkheden aanbieden. Mochten er extra kosten zijn voor het omboeken van je vlucht, bewaar je ook de bewijslast hiervan weer voor de uiteindelijke claim.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie