Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op de aanschaf van je auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf > Besparen op de aanschaf

Besparen op de aanschaf van je auto

Een auto is een luxeproduct die we niet graag willen missen. Omdat de afschrijving op een auto groot is, is er financieel gezien sprake van een ‘slechte’ investering. Afhankelijk van je voorliefde voor auto`s zal je dus kostenbewust moeten zijn bij de aanschaf. We geven je tips om te besparen op de aanschaf van je auto.
aanschaf-auto.jpg

Tip 1 Heb je de auto wel echt nodig

Het is ontzettend leuk en handig om een mooie auto te hebben. Maar om te besparen op de aanschaf van je auto is het niet aanschaffen het meest goedkoop. Hoewel dit een beetje flauw klinkt, zijn er genoeg autobezitters die hun bolide niet nodig hebben. Als je wilt besparen is het dus niet nodig om een auto aan te schaffen als je goed zonder kan.

Tip 2 Wat voor auto heb je nodig

Toch zullen veel mensen niet zonder auto kunnen. Maar dan is het nog steeds belangrijk dat je kijkt wat voor auto je nodig hebt. Een mooi grote slee met alles erop en eraan is voor iedereen leuk. Maar als je wilt besparen is een praktische middenklasse auto misschien al meer dan je nodig hebt. En hoe kleiner je auto is, hoe minder het brandstofverbruik over het algemeen is. Net als verzekering en belasting.

Tip 3 Importeren uit buitenland

Een goed alternatief kan het importeren van een auto uit het buitenland zijn. De aanschafwaarde van auto’s, in bijvoorbeeld Duitsland, zijn aanzienlijk lager. Daar komt natuurlijk wel wat meer bij kijken, dan alleen de aanschaf. Bedrijven zoals Easy Import kunnen je daarbij assisteren. Zij weten wat voor kosten er zijn om te importeren. Maar ook waar je op kunt letten om te besparen op de aanschaf van je auto.

Tip 4 Nieuw of tweedehands

De afweging om wel of geen nieuwe auto te kopen heeft twee kanten. Een nieuwe auto is duurder in aanschaf. Een tweedehands auto op leeftijd is duurder in onderhoud en verbruikskosten. Een tussenweg is misschien wel de oplossing. Een auto van slechts één of enkele jaren oud met een lage kilometerstand. Het onderhoud is te overzien en een groot deel van de nieuwwaarde is al afgeschreven.

Tip 5 Verbruik, gewicht en uitstoot gunstig kiezen

Omdat de belasting op je auto wordt bepaald a.d.h.v. het verbruik, gewicht en uitstoot, zijn deze dus belangrijk. Vrijwel iedereen wil wel een snelle auto. Maar om te besparen op de aanschaf van je auto kun je beter een auto kiezen die lage verbruikskosten heeft. Dus minder motorrijtuigenbelasting, bpm en bijtelling.

Om te besparen op de aanschaf van je auto is het dus belangrijk dat je niet alleen naar een mooie auto kijkt. Schaf niet direct een nieuwe auto aan met alles erop en eraan. Je kunt soms beter genoegen nemen met wat minder om daarmee veel geld te besparen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
         Let op het gewicht bij aanschaf auto
         Besparen op wegenbelasting
         Schaf een hybride auto aan
         Installeer opties pas na aanschaf
         Kies vooraf de brandstof
         Let op de energielabels
         Let op bij aanschaf van occasion
         Neem een boordcomputer als optie
         Importeer een auto
         Let op acties bij een nieuwe auto
         Autoadvies op maat
         Sportieve SUVs en crossovers
         Kosten tweedehands auto
         Besparen op de aanschaf
         Onderzoek vooraf aankoop auto
         Waardevermindering van je auto
         De 5 beste occasions van dit moment
         Aanschaf eerste auto
         5 bespaartips voor je auto
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer