Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 19 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Geld besparen op je vliegreis
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Geld besparen op je vliegreis

Geld besparen op je vliegreis

Wil je meer halen uit je vakantiebudget? Dan doe je er goed aan om te kijken hoe je op je vliegreis kunt besparen. Natuurlijk kun je het internet afstruinen om de goedkoopste vliegtickets op de kop te tikken, maar er zijn nog veel meer eenvoudige manieren om geld te besparen op vliegen.

Bezoek een vergelijkingssite om de goedkoopste vliegtickets te vinden

Er zijn talloze websites die vliegtickets, hotels, autohuur en zelfs geheel verzorgde vakanties aanbieden, maar meestal hebben zij een beperkt aanbod waarbij je slechts uit enkele luchtvaartmaatschappijen kunt kiezen, en tijdelijke aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen zijn meestal niet in hun prijzen verwerkt. Een goede vergelijkingssite toont alle vliegtickets die er voor een bepaalde bestemming te krijgen zijn, dus inclusief speciale aanbiedingen en vliegtickets van prijsvechters. Alleen dan weet je wat het totale aanbod is en kun je ook echt de goedkoopste vliegtickets vinden. Een goed voorbeeld van zo’n vergelijkingssite is Skyscanner, die de ticketprijzen van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties met elkaar vergelijkt en daarvoor geen kosten berekent, want als je via Skyscanner een ticket vindt boek je vervolgens altijd rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij.

Vlieg op het goedkoopste moment

Goedkoop vliegenAls het jou niet uitmaakt wanneer je vliegt kan het zinvol zijn om te bekijken wanneer je het goedkoopst kunt vliegen. Meestal zijn vluchten op maandagochtend en vrijdagavond het duurst, en ook het weekend kan soms een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld een dinsdag of woensdag.

Smeer je eigen boterhammen

Het klinkt misschien een beetje saai, maar als je kunt kiezen tussen verse boterhammen met je favoriete beleg en een veel te duur bezweet broodje kaas dan ga je waarschijnlijk toch voor de eerstgenoemde optie. Vind je een lunchdoosje in het vliegtuig niet zo bevorderend voor de vakantievreugde, koop dan een kant en klare lunch bij de supermarkt en stop die in je handbagage, dan heb je toch iets lekkers en speciaals te eten maar tegen een veel schappelijkere prijs.

Reis in het laagseizoen

Vliegtickets naar de zon zijn in de maanden juli en augustus meestal het duurst, en vliegtickets naar de sneeuw tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie. Klinkt logisch, maar als je aan schoolvakanties gebonden bent zit er niets anders op dan toch maar in het
hoogseizoen te vliegen. In dat geval kun je nog op je vliegticket besparen door voor een indirecte vlucht te kiezen of naar een bestemming te gaan waar veel luchtvaartmaatschappijen op vliegen – hoe groter het ticketaanbod des te lager de prijs!

Neem alleen handbagage mee

Bij veel prijsvechters moet je extra betalen voor het inchecken van ruimbagage, dus neem in dat geval als het kan alleen handbagage mee. Je kunt speciale rolkoffertjes kopen die exact het maximale toegestane formaat voor handbagage hebben en daar kan vaak nog best veel in, genoeg in ieder geval voor een kort stedentripje!

Weeg je bagage voordat je vertrekt

Bagage overgewichtSommigen komen pas bij het inchecken op de luchthaven erachter dat ze veel te veel bagage hebben meegenomen. Toeslagen voor overbagage zijn meestal erg kostbaar, dus als je liever niet je nieuwe wandelschoenen weggooit kun je beter je bagage voor vertrek even wegen. Ga gewoon met je koffer(s) op een personenweegschaal staan en trek je eigen gewicht af van het totaalgewicht. Controleer ook even op de website van je luchtvaartmaatschappij wat de maximaal toegestane bagage is want bagagelimieten kunnen per maatschappij en per bestemming verschillen.

Tot slot... let op de kleine lettertjes

Vooral bij budgetmaatschappijen moet je soms betalen voor diensten waarvan je had gedacht dat ze inbegrepen waren in de ticketprijs.

Controleer dus altijd de voorwaarden van je vliegticket, zo voorkom je onaangename verrassingen zoals extra kosten voor het uitprinten van je instapkaart op de luchthaven of het meenemen van meerdere tassen in je handbagage.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie