Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 19 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vliegen vanaf kleinere vliegvelden
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Vervoer > Kleinere vliegvelden

Vliegen vanaf kleinere vliegvelden

Het kan interessant en voordeliger zijn om te vliegen vanaf een regionaal vliegveld naar je vakantiebestemming. Omdat het vliegveld dichtbij is of omdat een goedkopere luchtvaartmaatschappij vanaf dat vliegveld vertrekt. Hieronder een overzicht van de regionale vliegvelden in Nederland en een paar die net over de grens liggen: 

Groningen Luchthaven Eelde
In het zomerseizoen kan er vanaf Eelde vertrokken worden naar Faro (Portugal), Malaga, Mallorca, Gran Canaria en Tenerife (Spanje), Kreta, Rhodos, Corfu en Kos (Griekenland), Antalya en Dalaman (Turkijke).
De vluchten naar turkije worden uitgevoerd door Corendon, Sky airlines en Transavia.com. De overige vluchten allen door transavia.com

Ook gaat het hele jaar door een lijndienstverbinding naar Aberdeen (door BMI-regional). In de winter zullen er ook lijndienstverbindingen vertrekken naar Innsbruck en Salzburg.

Enschede Luchthaven Twente
Vooral zakenreizen, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen (charters) Flexair, Jet Netherlands, NetJets en Solid Air. Geen lijnvluchten. Verder is Airport Twente een militaire luchthaven.
 
Maastricht-Aachen Luchthaven
Vanaf Maastricht Airport in Beek vertrekken vluchten naar de Canarische Eilanden en Turkije. De maatschappijen waarmee gevlogen kan worden zijn Ryanair (London),  Transavia en Martinair.  Ook vliegt er een lijnvlucht van Beek naar Schiphol.
 
Luchthaven Bierset (in Belgie)
Net over de grens in Belgie zo’n 25 kilometer verderop is Airport Bierset met twee landingsbanen bij Luik (Liege). Luchtvaartmaatschappijen die Bierset gebruiken zijn Jetairfly en Thomas Cook Airlines Belgium.
 

Rotterdam Den Haag Luchthaven
Deze luchthaven heette tot voor kort Luchthaven Zestienhoven en is de tweede grootste regionale luchthaven in Nederland.  Vanaf deze luchthaven gaan geen binnenlandse vluchten. De vliegtuigen landen in of vertrekken uit Nederland en de luchthaven is transit voor doorgaande vluchten. Luchtvaartmaatschappijen die op Rotterdam vliegen zijn: CityJet Airlines, Transavia, Corendon, Skywork airlines, Welcome Air en OLT
 

Schiphol Luchthaven
Schiphol is de grootste internationale luchthaven van Nederland  en we laten deze nationale luchthaven hier verder even buiten beschouwing.
 
Lelystad Luchthaven
Lelystad is de grootste luchthaven voor algemene luchtvaart en recreatievluchten. Hier worden allerlei soorten vluchtlessen gegeven. Ook vinden vanuit Lelystad zakelijke chartervluchten binnen Europa plaats. Binnenkort kan er een lijnvlucht van Lelystad naar bestemmingen in Europa vliegen. 

Deze luchthaven is volop in ontwikkeling.  
Luchtvaartmaatschappijen die op Lelystad vliegen zijn KLM, Transavia en Martinair, maar ook charters van Faravia en Denim Air.
 
Weeze Luchthaven (in Duitsland)
Net over de grens van Nederland in Duitsland ligt Airport Weeze. Vanaf Weeze zijn diverse Europese bestemmingen bereikbaar.

Luchtvaartmaatschappijen die op Weeze vliegen zijn: Ryanair. Transavia, Hamburg International en Welcome Air en SunExpress.
 
Eindhoven Luchthaven
Eindhoven Airport is de grootste regionale luchthaven in Nederland en tevens militaire luchthaven.

Veel luchtvaartmataschappijen vliegen op Eindhoven: Ryanair Corendon Airlines, Transavia, CityJet en Whizzair, maar ook chartermaatschappijen als Bulgaria Air, Germania Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines, Sky Airlines, SunExpress, Transavia, First Class Aviation en Solid Air.
 
Valkenburg Luchthaven
Bij Leiden ligt de militaire luchthaven Valkenburg. Deze luchthaven is gesloten.

Overige luchthavens
Behalve deze grotere regionale luchthavens zijn er nog een 12-tal kleinere luchthavens die vooral gericht zijn op klein zakelijk en particulier vliegen zoals de reclame-, sport- zweef- en pleziervluchten. 

Deze groene velden, hier en daar zelfs betonnen velden, zijn te vinden in Ameland, Budel, Drachten, Hilversum, Hoogeveen, Midden-Zeeland, Noordoostpolder, Oostwold, Seppe, Terlet, Teuge en Texel.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
      Met het vliegtuig op vakantie
      Met de auto op vakantie
      Met de trein op vakantie
      Op vakantie met de fiets
      Kleinere vliegvelden
      Geld besparen op je vliegreis
      Goedkoop de wereld ontdekken
      Vlucht vertraagd, claim vergoeding
   Accommodatie
   Recreatie