Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zo bespaar jij eenvoudig op je autokosten
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Bespaar eenvoudig op je autokosten

Zo bespaar jij eenvoudig op je autokosten

In 2019 wordt alles duurder, en dat betekent natuurlijk dat we flink wat behoefte hebben om meer geld te besparen. Deze week verdiepen we ons in de mogelijke besparingen op de autokosten. Kijk welke besparingen in jouw situatie van toepassing zijn en haal er je voordeel uit! Grote kans dat dit een van die dingen is die je jaren geleden al had moeten doen!
besparen-auto.png

1. De juiste autoverzekering

Je autoverzekering vergelijken is natuurlijk stap 1. Online partijen zoals Geld.nl geven je alle mogelijkheden om voldoende onderzoek te doen en alle opties op een rijtje te zien. Het vergelijken van alle mogelijke verzekeringen (en bijbehorende premies natuurlijk) is altijd de moeite waard; zeker wanneer je huidige contract ten einde loopt. Wie weet is er een nieuwe aanbieder in de markt die jouw verzekering ineens voor tientallen euro’s goedkoper aanbiedt.

2. Tanken bij de buren

Woon je enigszins dicht bij de grens? Dan tank je natuurlijk in landen als België en Duitsland. Je kunt hier op een volle tank al snel tien tot wel twintig euro besparen.

3. Gebruik een voordeelpas

Is een ritje naar België of Duitsland iets te ver? Gebruik dan een voordeelpas. Er zijn verschillende aanbieders van deze voordeelpas en het is even zoeken om te kijken welke het beste bij jou past. Als een soort van frequent flyer miles kunnen deze passen je op de lange termijn flink wat voordeel opleveren.

4. De APK: Iedere maand een beetje

Voorkom de gigantische schok van een afgekeurde APK en honderden euro’s aan vervangingen en aanpassingen aan je huidige auto. Laat liever in het begin van het jaar een APK check uitvoeren, zodat je nu al weet wat er in de toekomst op het APK lijstje zal staan. Pak vervolgens iedere maand het lijstje erbij en laat een bepaald onderdeel maken bij de garage. Want iedere maand een klein beetje uitgeven is beter dan een smak geld aan het einde van het jaar.

5. Het belang van dagelijks onderhoud

Je kunt je auto zelf ook een handje helpen. Zorg bijvoorbeeld dat olie en dit soort zaken altijd aangevuld zijn, en dat je de bandenspanning regelmatig meet. De juiste bandenspanning zorgt namelijk voor een lager verbruik dan een te lage bandenspanning. En zo gaat een tank natuurlijk langer mee. Daarnaast zijn er ook verschillende wondermiddeltjes beschikbaar die je mengt met de diesel of benzine in de tank, en die vervolgens de motor en andere onderdelen van de auto schoonmaken.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer