Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 bespaartips voor je auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf > 5 bespaartips voor je auto

5 bespaartips voor je auto

Wat geld besparen is eigenlijk voor iedereen wel mooi meegenomen; en zeker wanneer het om de vaste lasten gaat. Naast gas en elektriciteit is ook het rijden van een auto voor velen een flinke kostenpost. Een mooi moment om die kosten eens goed onder de loep te nemen: je kunt er namelijk flink wat op besparen.
autoverzekering.png

1. Besparen op je autoverzekering

Begin bijvoorbeeld eens bij je autoverzekering. Zit je nog steeds bij de meest voordelige aanbieder? Bekijk hier welke andere mogelijkheden er allemaal zijn en vergelijk deze met je huidige verzekering en pakket. Die verzekeringen komen in alle soorten en maten en met allerlei verschillende tarieven: geen slecht idee om die af en toe eens goed door te spitten dus!

2. Besparen op de wegenbelasting

Wanneer je in het bezit bent van een auto betaal je net als iedereen wegenbelasting; maar gelukkig kan ook hier op bespaard worden. Sta je bijvoorbeeld op het punt om een nieuwe auto aan te schaffen, let dan even op de brandstof, het gewicht en de hoeveelheid CO2-uitstoot. Hoewel een auto met lage CO2-uitstoot misschien wat duurder is in de aanschaf, hoef je hier uiteindelijk maandelijks minder wegenbelasting voor te betalen. Heb je nog geen nieuwe auto nodig? Dan kun je ook op de wegenbelasting besparen door deze niet iedere maand, maar juist eens per jaar te betalen. Dit kan je al snel een paar tientjes schelen en zorgt er ook voor dat je meteen voor een jaar lekker onbezorgd kunt rijden.

3. Let op je tankgedrag

Probeer niet altijd zomaar te gaan tanken wanneer de tank leeg is, maar kijk juist goed waar en wanneer je tankt. Tank bijvoorbeeld niet aan de snelweg maar liever bij een lokaal tankstation: het verschil kan tot wel 15 cent per liter oplopen. Woon je dicht bij de Duitse of Belgische grens? Dan kan het de moeite waard zijn om bij de buren te gaan tanken; de prijzen zijn daar nogal eens lager dan in Nederland. Uit onderzoek van de ANWB in 2017 blijkt ook nog eens dat maandag een ‘dure’ dag om te tanken is: sla die dus gewoon lekker over en tank liever op zondag.

4.  Pas je rijstijl aan

Probeer zo zuinig mogelijk te rijden om ervoor te zorgen dat jouw auto minder brandstof verbruikt en minder onderhoud nodig heeft. Denk aan zaken als pompend remmen bijvoorbeeld. Hoe zachter jij voor jouw auto bent, hoe minder brandstof deze nodig heeft en hoe minder snel hij aan een onderhoudsbeurt toe zal zijn.

5. Zorg voor regelmatig onderhoud

Controleer altijd zaken als het oliepeil of de bandenspanning om te voorkomen dat je auto schade oploopt of meer brandstof gebruikt dan nodig.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
         Let op het gewicht bij aanschaf auto
         Besparen op wegenbelasting
         Schaf een hybride auto aan
         Installeer opties pas na aanschaf
         Kies vooraf de brandstof
         Let op de energielabels
         Let op bij aanschaf van occasion
         Neem een boordcomputer als optie
         Importeer een auto
         Let op acties bij een nieuwe auto
         Autoadvies op maat
         Sportieve SUVs en crossovers
         Kosten tweedehands auto
         Besparen op de aanschaf
         Onderzoek vooraf aankoop auto
         Waardevermindering van je auto
         De 5 beste occasions van dit moment
         Aanschaf eerste auto
         5 bespaartips voor je auto
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer