Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    6 tips om te besparen op je auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > 6 tips: besparen op je auto

6 tips om te besparen op je auto

We leven in dure tijden, en het bezitten en gebruiken van een auto draagt daar absoluut aan bij. Als je zou optellen hoeveel je kwijt bent aan je auto, schrik je er vast van. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal niets aan die kosten kunt doen. Er zijn verschillende manieren om wat te besparen op de lasten die komen kijken bij het bezitten van een auto. Daarom geven we je zes tips om te besparen op je auto.
auto.jpg

Goed onderhouden de APK in

Is je auto al wat ouder, dan kan het zijn dat je met enige vrees een APK-keuring tegemoet gaat. Het kan namelijk altijd zo zijn dat hierbij geconstateerd wordt dat er (dure) reparaties noodzakelijk zijn om weer de weg op te mogen, of reparaties geadviseerd worden om ook de volgende keer door de keuring te kunnen komen. Of, erger nog, dat er reden is om de auto af te keuren en je een nieuwe zult moeten aanschaffen zonder veel terug te krijgen voor je huidige auto. Deze problemen kun je ondervangen door je auto goed te onderhouden en tijdig onderdelen te vervangen of repareren. Wanneer je zelf onderdelen bestelt bij Carpardoo ben je goedkoper uit dan wanneer je een garage dit laat regelen. Let op: uit een rapport van de TÜV in Duitsland blijkt dat lichten vaak voor problemen zorgen bij APK-keuringen. Maar ook olielekkage, vering en asophanging.

Let op je bandenspanning

We denken er vaak niet aan, omdat we nu eenmaal een gehaast leven leiden, maar bij een bezinepomp kun je doorgaans ook je banden op de juiste spanning brengen. Heb je dit al lange tijd niet gedaan, dan is het goed mogelijk dat je meer brandstof verbruikt dan nodig. Zachte banden zorgen namelijk voor meer grip, maar daardoor ook voor meer weerstand. Je auto moet dus wat harder werken om vooruit te komen. Dat kan voor een toename van twee tot vijf procent aan brandstofverbruik leiden. Vaak kun je op een sticker aan de binnenkant van het portier van de bestuurder zijn wat de juiste bandenspanning voor jouw auto is. Vaak kun je dit ook opzoeken in de informatie die doorgaans aanwezig is bij de bandenspanningsmeter van een tankstation.

Controleer je verzekering

Het zou kunnen dat je kunt besparen op je autoverzekering. Hier kun je dan iedere maand weer voordeel van hebben. Ten eerste kun je natuurlijk kijken of je wel bij de goedkoopste verzekeraar zit. Er zijn verzekeraars die je een aanbod doen dat gegarandeerd lager is dan je huidige verzekering. Daarnaast kun je je afvragen of je nog even zwaar verzekerd wilt zijn als je bent. Is je auto inmiddels aardig oud geworden, dan is hij wellicht zo ver in waarde gedaald dat het niet meer loont om hem Volledig Casco verzekerd te hebben.

Pak wat vaker de fiets

Een auto voor de deur hebben is een fijn gevoel. Je kunt immers gaan waar je wilt gaan, en dat geeft je vrijheid. Het is alleen ook wel erg verleidelijk om hem voor alles te gaan gebruiken, dus ook korte afstanden. Juist die zijn relatief het duurst qua brandstofverbruik. Kleine afstanden leg je doorgaans niet af op de snelweg. Omdat je dan vaak te maken krijgt met stoplichten en zwaarder verkeer in bebouwde gebieden, moet je vaak afremmen en weer optrekken. Dit kost veel brandstof. Vraag jezelf af of je deze afstand niet ook op de fiets kunt afleggen. Dat heeft het voordeel dat het je geen brandstof kost en geen parkeerkosten hoeft te maken.

Niet onnodig gas geven als je toch tot stilstand moet komen

Moet je toch met de auto een stad door, wees dan zuiniger met je brandstof door niet onnodig gas te geven. Zie je dat je een groen licht niet meer gaat halen, dan is het weinig zinnig om door te gaan met gas geven om vervolgens op de rem te moeten trappen. Dat is letterlijk verspilde energie. Maak gebruik van de vaart die je auto al heeft en laat hem dus zoveel mogelijk uitrollen. Het lijkt een kleine maatregel, maar op den duur ga je echt merken hoeveel brandstof dit je scheelt.

Let op je toerental

Hoe lager je toerental, des te minder brandstof je verbruikt. Je toerental is een samenspel tussen het gas geven en de versnelling waarin je rijdt. Let er dus op dat je in de juiste versnelling rijdt voor de snelheid waarop je rijdt. Hoe hoger de versnelling, hoe beter. Schakel dus zo snel mogelijk op om je toerental, en daarmee je brandstofverbruik, laag te houden. Rijd op de snelweg niet harder dan waar je auto voor gebouwd is, want dan moet hij erg hard werken en schiet je brandstofverbruik omhoog.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer