Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 11 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Maak zelf voeding
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Verzorging > Maak zelf voeding

Maak zelf voeding

Bespaar op voeding door zo lang mogelijk borstvoeding te geven. Wanneer je kind aan verdere voeding toe is, probeer dan de hapjes zelf te maken in plaats van deze te kopen in de supermarkt. Dure babykoekjes en andere tussendoortjes zijn ook te vervangen door goedkopere producten zoals rijstwafels en soepstengels.

Gebruik de diepvries

Om tijd te besparen kun je in één keer een grote hoeveelheid maken en dit bewaren in de diepvries. Wanneer het hapje uit de diepvries is geweest, kun je het nog ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast. Haal de hapjes vroegtijdig uit de diepvries zodat het op een natuurlijke manier kan ontdooien en je geen extra energie kwijt bent aan het opwarmen hiervan.

Vervang dure tussendoortjes

Er zijn een hoop tussendoortjes te koop in de supermarkt gericht op kinderen zoals koekjes, crackertjes enz. In plaats van deze dure producten kun je er ook voor kiezen om goedkopere varianten te kopen zoals soepstengels, en rijstwafels. Let er wel op dat het  product geen zout bevat omdat de baby dit nog niet goed kan verwerken. Vanaf achtvoeding maanden kun je ook beginnen met biscuittjes, volkorenkoekjes of een kale boterham.

Koop geen dure toetjes

Er is een ruime keuze aan toetjes in de winkel maar deze zijn, net als de potjes, erg prijzig. Jonge kinderen letten nog niet op de verpakking of merk van het toetje waardoor het dan nog helemaal onnodig is om zoiets te kopen. Een goed alternatief is yoghurt. Om het wat zoeter te maken kun je er een beetje limonadesiroop doorheen doen. Ook kun je wat gepureerd fruit erdoor heen roeren om er meer smaak aan te geven.

Maak zelf hapjes

babyhapjeJe kunt een hoop geld besparen door zelf fruithapjes te maken in plaats van kant-en-klare potjes uit de supermarkt te kopen. Deze potjes zijn erg duur terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om zelf hapjes te maken. Wanneer je kind ouder dan vier maanden is, kun je beginnen met het kind eigen gepureerde hapjes te geven. Begin met zachte vruchten met een milde smaak. Later kun je overgaan op vruchten met een sterkere smaak en een structuur die steviger is. Ook is het aan te raden om niet verschillende vruchten in één keer bij elkaar te doen voor het geval het kind een allergisch reactie op een bepaalde vrucht heeft. Introduceer de vruchten dus stuk voor stuk zodat je weet dat het kind er tegen kan.

Bewaar hapjes in de koelkast

Wanneer je geen gebruik maakt van de diepvries, kun je ook moedermelk en hapjes in de koelkast bewaren. Moedermelk blijft vijf dagen goed maar zet het niet in de deur van de koelkast omdat deze minder koel is dan de rest van de koelkast. Een hapje of potje kun je drie dagen bewaren, tenzij het al een keer is opgewarmd.  Zorg wel dat het allemaal goed is afgedekt.

Vervang sapjes

drinkenAls het op drinken aankomt, zullen veel ouders hun kinderen sapjes geven. Ongemerkt zitten hier vaak nog veel calorieën en suikers in. Daarnaast zijn de sapjes ook nog eens duur. Geef daarom je kind water of thee. Met de thee kun je van smaak wisselen en sommige soorten thee werken ook nog eens rustgevend.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Aanschaf
   Geldzaken