Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Ga picknicken
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken > Ga picknicken

Ga picknicken

picknickenPicknicken kan met het hele gezin, is gezellig en goedkoop. Zoek een leuk park uit en ga daar fietsend heen. Neem wat spullen mee zodat de kinderen zich vermaken zoals een bal, frisbee, kaarten of pennen en papier. Ook kun je ervoor kiezen om samen met vrienden en familie te gaan picknicken in plaats van alleen met het gezin. Spreek dan goed af wie wat meeneemt zodat er niet onnodige dubbele spullen mee zijn.

Zorg voor vers eten

Het is altijd lekker om wat vers fruit mee te nemen. Neem daarom ook een schilmesje mee zodat je het op locatie kan schillen. Hierdoor blijven alle vitamines in het fruit zitten en is de kans dat het fruit verzuurt erg klein.

Brood is het ideale eten om mee te nemen wanneer je gaat picknicken omdat dit lang genoeg vers is te houden. Net als bij het fruit, is het lekkerder wanneer je de broodjes op locatie smeert of belegt aangezien de kans anders groot is dat je met kleffe broodjes opgescheept zit.

Neem een gevulde mand mee

picknickmandNeem een mand of tas en vul deze thuis met eten en drinken dat vers blijft. Zorg ervoor dat je genoeg mee hebt, anders kom je misschien toch in de verleiding om een dure snack of om duur drinken te kopen bij een plaatselijke tent. Neem naast eten en drinken ook wat lekkers mee zoals snoepjes of chipjes.


Pak praktisch in

Vul de fietstassen van de kinderen met spullen als plastic/papieren bordjes bestek, speelgoed en andere lichte spulletjes. De volwassenen nemen het zware spul mee. Ga je met de bus? Laat de kinderen in een rugzakje de lichte spulletjes meenemen. De volwassenen die nemen het zwaardere spul mee.

Neem genoeg te drinken mee

tips picknickenNeem genoeg te drinken mee: Reken ongeveer op een liter per volwassen en een half liter per kind. Een voorbeeld van goedkoop en evengoed lekker drinken is water met limonadesiroop. Bij warm weer is het een tip om de flessen drinken vier tot vijf uur van te voren in de vriezer te doen. Zo ontstaat er ijs in de fles waardoor het drinken langer koel blijft. 

Neem extra kleding mee

Wanneer het mooi weer is en je gaat naar plek waar water is, neem dan droge kleding voor de kinderen mee en eventueel zwemkleding. Zo kun je de kinderen rustig met water laten spelen. Voordat je naar huis gaat, kun je de kinderen weer wat schoons en droogs aantrekken. Zo kunnen ze weer netjes en droog met het openbaar vervoer of op de fiets mee naar huis.

Ga niet te ver van huis

fietsenKijk uit dat als je gaat fietsen, de afstand niet te lang is. Op de heenweg zal iedereen met vol goede moed er heen fietsen maar wanneer je terug moet, zal iedereen moe zijn. De kinderen kunnen dan gaan zeuren.

Vraag gezelschap mee

Wanneer je kind enigskind is, zal hij het vast leuk vinden als er een vriendje of vriendinnejte mee mag. Zo kunnen ze samen spelen en hoef je zelf ook niet de hele dag met je kind te spelen. Daarnaast is het ook een idee om samen met familie of vrienden te picknicken. De kinderen vermaken zich in de buitenlucht en als familie of vrienden heb je weer eens tijd om rustig en gezellig bij te praten.

Picknick checklist

 • Servetjes of keukenpapier.
 • Per persoon een bordje, beker, bestek en bakje (voor fruit). Neem voor de zekerheid altijd wat extra's mee.
 • Picknickkleed of meerdere kleden, dit hangt van het aantal mensen af. Een oud laken, dekbed of grote handdoek doet ook erg goed zijn dienst in het geval je geen picknickkleed hebt.
 • Grote vuilniszakken, die zorgen ervoor dat je geen natte billen krijgt wanneer het gras nat is en zijn ook perfect om na de picknick al het afval in te gooien.
 • picknickZonnebrandcrème.
 • Speelgoed (frisbee, bal, waterpistooltjes kaarten, pennen, papier, puzzels, etc.): Laat de kinderen zelf een lijstje maken van dingen die ze graag willen meenemen.
 • Droge kleren en/of zwemkleding.
 • Neem je echt kleine kinderen mee, dan is een boxkleed handig om een dutje op te doen en een gevulde luiertas.
 • Een potje honing kan handig zijn om insecten af te leiden zodat je er zelf geen last meer van hebt en om ze weg te houden van de picknickmand.
 • Een kleine EHBO-doos of tas of een paar pleisters, je weet maar nooit.
 • En als laatste natuurlijk: Het eten en drinken.

Kijk naar het weerbericht

Kijk voordat je de picknickmand gaat inpakken naar het weerbericht. Het zou zomaar kunnen dat het op het moment mooi weer is maar het over een paar uur helemaal om weerslaat. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de weersomstandigheden van die dag. Zo kun je ook bepalen om welke tijd je het beste naar huis kan gaan als je bijvoorbeeld op de fiets bent en je de regen wilt ontwijken.

Picknick tips


 • Kijk van te voren naar het weerbericht zodat de picknick niet wordt verpest door een plotselinge regenbui of door harde wind.
 • Wanneer het mooi weer is en je gaat naar plek waar water is, neem dan droge kleding voor de kinderen mee en eventueel zwemkleding.
 • Wanneer je kind enigskind is, kun je vragen of hij het leuk vind om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen.
 • Vul de fietstassen van de kinderen met spullen als plastic/papieren bordjes bestek, speelgoed en andere lichte spulletjes. De volwassenen nemen het zware spul mee.Ga je met de bus? Laat de kinderen in een rugzakje de lichte spulletjes meenemen. De volwassenen die nemen het zwaardere spul mee.
 • fietsenKijk uit dat als je gaat fietsen, de afstand niet te lang is. Op de heenweg zal iedereen met vol goede moed er heen fietsen maar wanneer je terug moet, zal iedereen moe zijn. De kinderen kunnen dan gaan zeuren. 
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
      Keukenapparatuur
      Bereidingen
      Kook slim
      Groentekalender
      Fruitkalender
      Viskalender
      Zelf kruiden kweken
      Je eigen moestuin
      Eten bewaren
      Uit eten met korting
      Besparen op eten voor het gezin
      Goedkoop uit eten
      Ga picknicken
      Maak zelf voeding
      Belang van eiwitten
   Wonen
   Afval & recycling