Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bereid je goed voor
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Bereid je goed voor

Bereid je goed voor

Om op aanschaf te besparen, is de voorbereiding belangrijk. Maak een boodschappenlijstje en houd je daar aan. Bedenk welke winkel het voordeligst is. Bij grote aankopen is het handig om een lijst met eisen op te stellen waaraan het product moet voldoen.

Maak een boodschappenlijstje

Maak voor het boodschappen doen een lijstje. Dit scheelt een hoop getob in de supermarkt en weerhoud je ervan om dingen mee te nemen die je niet nodig hebt. Houd je strict aan het boodschappenlijstje en laat je niet verleiden door promoties op de winkelvloer. Splits het lijstje uit naar winkels waar je wat haalt.

Plan voor meerdere dagen

Probeer voor meerdere dagen in de week boodschappen te doen en doe verder alleen de 'verse' boodschappen. Dan kom je minder vaak in de verleiding overbodige boodschappen mee te nemen. Pas wel op dat je geen dingen moet weggooien.

Winkelen met volle maag

Probeer geen boodschappen te doen als je veel honger hebt. Je hebt dan veel sneller een volle boodschappenkar met allerlei lekkernijen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Kinderen wel/niet mee ?

Meenemen van kinderen leidt vaak tot impulsaankopen. Neem ze niet mee of laat u er niet door beïnvloeden (vertel ze dit van tevoren).

Neem een boodschappentas mee

Neem een boodschappentas mee van thuis. Hierdoor hoef je geen plastic tas aan de kassa te kopen. Ben je de tas vergeten? Neem dan een kartonnen doos. Deze liggen vaak in de toegangshal. Thuis kan de doos bewaard worden om oud papier in te verzamelen.

 

Bereid goed voor op grote aankopen

Als je een grote aankoop doet, is het raadzaam je winkelbezoek goed voor te bereiden. Maak een lijstje waaraan het artikel moet voldoen en ga meerdere winkels in om zowel de prijs als de kwaliteit te vergelijken.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling