Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vraag tegemoetkomingen aan
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Belastingen > Vraag tegemoetkomingen aan

Vraag tegemoetkomingen aan

Wanneer je kinderen hebt, heb je ook recht op bepaalde tegemoetkomingen en regelingen. Vraag kinderbijslag en belastingkorting. Wanneer je evengoed nog niet rondkomt met het geld, ga dan naar de gemeente, school of Stichting Leergeld en vraag of je in aanmerking kunt komen voor andere tegemoetkomingen.

Vraag kinderbijslag aan

Wanneer je woonachtig bent en je hebt kinderen onder de 18 jaar, heb je recht op kinderbijslag. Het aanvragen van kinderbijslag is eenvoudig. Je krijgt automatisch een aanvraagset toegestuurd wanneer je eerste kind geboren wordt. De aanvraag kan vervolgens via internet worden verwerkt met de DigiD. Je kunt dan online het aanvraagformulier invullen en opsturen. Kijk wel uit dat je niet teveel verdient. Wanneer het 16 jaar of ouder is, mag het niet meer dan €1196,- verdienen per kwartaal. Met vakantiewerk mag het kind niet meer dan €1100,- verdienen. Voor meer informatie over de kinderbijslag kun je terecht bij de Sociale Verzekeringsbank. sociale verzekeringsbank

Vraag kinderopvangtoeslag aan

Je hebt recht op kinderopvangtoeslag wanneer je kinderen naar de kinderopvang gaan. Dit moet wel een kinderopvangorganisatie zijn die bij de gemeente staat geregistreerd. Dit kan een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderopvang zijn of een gastoudergezin dat is aangesloten bij een gastouderbureau. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen of dat van je partner. Kijk voor meer informatie op Toeslagen.nl.

Ga naar de gemeente

Sommige gemeentes geven ouders een tegemoetkoming op het gebied van schoolkosten van hun kinderen. Dit geldt voor gezinnen met een laag inkomen of een uitkering. Of je een tegemoetkoming krijgt en de hoogte hiervan, hangt af van de gemeente waarin je woont. Bel of bezoek daarom de gemeente waarin je woont. Ook kun je kijken of er meer informatie te vinden is op de website van de gemeente. Lukt dit niet? Je kunt het ook bij de school zelf proberen. Sommige scholen helpen ouders met een laag inkomen en hebben hier speciale regelingen voor.

Bel Stichting Leergeld

Stichting LeergeldStichting Leergeld is opgericht om gezinnen met weinig geld te ondersteunen bij de schoolkosten van kinderen wanneer zij niet of maar gedeeltelijk de schrootten vergoed krijgen door bijzondere bijstand of andere regelingen. De Stichting bemiddelt dan tussen ouders en bijstandinstanties. Voor meer informatie kun je terecht op de website of via het nummer 013-5451656.

Vraag om belastingkorting

Iedereen heeft recht op een belastingkorting genaamd algemene heffingskorting. Maar als je kinderen hebt, kun je op nog veel meer belastingkortingen aanspraak maken. Vraag deze aan via een speciaal formulier bij de Belastingdienst.

Informeer bij de IB-Groep

informatie beheergroepWanneer je kind naar de middelbare school gaat, kun je in aanmerking komen voor de 'Tegemoetkoming Ouders'. Om in aanmerking te komen, moet het kind in Nederland op school zitten en moet je een Nederlandse nationaliteit hebben. Er wordt verschil gemaakt tussen onderbouw en bovenbouw. De kosten van de bovenbouw zijn hoger en de tegemoetkoming is daarom ook hoger. De tegemoetkoming geldt niet voor particulier onderwijs. Voor meer informatie kun je terecht bij de Informatie Beheergroep.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig