Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 5 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Geld terug bij wisselend inkomen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Belastingen > Geld terug bij wisselend inkomen

Geld terug bij wisselend inkomen

Uit onderzoek blijkt dat middeling zo’n 300.000 Nederlanders jaarlijks enkele honderden tot duizenden euro’s kan opleveren. Echter, vanwege de onbekenheid wordt er maar door circa 10.000 mensen gebruik van gemaakt.

Wat is middeling?

Middeling is er voor mensen met een wisselend inkomen. In Nederland kennen wij een progressief Belastingstelsel. Dit betekent dat de totaal verschuldigde belasting toeneemt als percentage van het inkomen naarmate het inkomen hoger wordt.

Met middeling bereken je het gemiddelde inkomen over 3 jaar. Vaak zal het gemiddelde inkomen in een lager belastingtarief vallen dan het hoogste inkomen in deze periode. Hierdoor heb je meer belasting betaald dan je over dat gemiddelde inkomen had moeten betalen. Het verschil kun je terugkrijgen van de Belastingdienst.

Voorwaarden

  • Je beschikt over 3 opeenvolgende definitieve aanslagen of het correcte jaarinkomen op basis van je jaaropgave;
  • Aangezien je vaker de mogelijkheid hebt om te middelen, is de voorwaarde dat de gebruikte jaren elkaar niet overlappen;
  • De aanvraag betreft altijd 3 opeenvolgende kalenderjaren;
  • De aanvraag dient te worden gedaan binnen 36 maanden nadat de laatste aanslag definitief is geworden;
  • Je hebt de 3 jaren waarover je de middeling wilt aanvragen belasting betaald in Nederland

Belastingvoordeel middeling

Bij middeling gaat de slogan “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” echter niet op. Het is WEL leuk, maar zonder hulp NIET makkelijk.

Belastingvoordeel

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom?
Via Belastingvoordeel middeling kun je via de rekentool direct zien of je geld terug kan krijgen. Indien dit het geval is en je aan de voorwaarden voldoet dan is de aangifte binnen 5 minuten volledig voor je geregeld en kun je het geld van de Belastingdienst binnen 8 weken op je rekening verwachten.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig