Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 15 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips bij aangifte belasting
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Belastingen > Tips bij aangifte belasting

Tips bij aangifte belasting

BelastingaangifteHet invullen van de belastingaangifte zou volgens de belastingdienst inmiddels een eitje moeten zijn. Er zijn echter een aantal valkuilen en tips waar je zeker even bij stil moet staan.
 

Check alle uitgaves en aftrekposten

Loop aan het eind van het jaar al je uitgaves nog een keer na en controleer of je geen aftrekposten bent vergeten. Let goed op de toelichting bij de aangifte maar maak ook gebruik van informatie die niet van de belastingdienst afkomstig is. Meer kan je lezen op onze pagina over belasting tips van de consumentenbond.

Drempels van aftrekposten

Let op aftrekposten waarvoor drempels gelden, zoals giften aan goede doelen. Het is vaak gunstiger om eens in de 2 jaar een donatie te doen in plaats van elk jaar.

Ordenen van informatie

Maak elk jaar een map aan waar je informatie in bewaart die belangrijk is voor je belastingaangifte, Orden deze op verschillende rekeningen en instanties, dit scheelt je achteraf veel zoekwerk.

Controle thema

Elk jaar controleert de belasting op een speciaal thema, het is verstandig om vantevoren uit te zoeken waar het komende jaar extra op wordt gecontroleerd. Dit kan bv variëren van vervoerskosten tot kantinebenodigdheden.
 

Zelf invullen of laten doen?

belasting aangifteNatuurlijk afhankelijk van jouw situatie is het verstandig om te kijken of je niet beter de  belastingaangifte kan laten doen door een accountant of boekhoudkantoor. Zeker met een eigen bedrijf, vof of eenmanszaak zijn er al snel veel aftrekposten waarmee je op de belastingkosten kunt besparen. Zorg wel dat je zoveel mogelijk voorwerk, cijfers en administratie al geordend hebt, dit scheelt weer kosten voor de boekhouder of belastingconsult.

Jongeren verdienen Ä 300,00 in 7 minuten

Wat veel jongeren niet weten, is dat ze op dit moment nog belasting kunnen terugvragen over 2011, 2010, 2009, 2008 en 2007! Vaak vinden ze het moeilijk of weten ze niet dat het kan. Elk gewerkt uur wordt er iets ingehouden op het salaris van de jongere en bijna altijd kun je dit terugvragen. Gemiddeld is dit € 300,00 per jaar, per jongere. De website hoeveelkrijgjij.nl biedt jongeren de mogelijk om kosteloos na te gaan of zij ook zoveel kunnen terug vragen. Nadat je de gratis en 100% nauwkeurige uitkomst online hebt zien verschijnen, kun je zelf de keus maken om je aangifte te laten doen of het zelf te regelen. Trek er even een kwartiertje voor uit en laat die zuurverdiende euro's niet liggen! Wist jij dat er hierdoor jaarlijks ruim 80 miljoen euro bij de Belastingdienst blijft liggen door jongeren?


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig