Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zorgverzekeringen vergelijken
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken

ZorgverzekeringenZorgverzekeraars zetten steeds vaker goedkope internetlabels in de markt. Omdat deze hoofdzakelijk via internet werken, zijn de premies goedkoper zonder dat dit ten koste gaat van de dekking en service. Toch houdt het merendeel van de consumenten vast aan de traditionele merken van de zorgverzekeringen. Ze lopen hierdoor veel geld mis.

Bespaar op je zorgverzekering

66% van de Nederlanders maakt gebruik van de collectiviteitkorting bij de traditionele zorgverzekeraar. Veel mensen denken dat deze korting ervoor zorgt dat ze de laagst mogelijke premie betalen. De collectiviteitkorting bedraagt gemiddeld slechts 5%. Stappen deze consumenten over naar een internetlabel van hun huidige zorgverzekeraar, dan zijn ze maar liefst 10% voordeliger uit. Hiermee besparen consumenten gemiddeld 7 euro per maand. Dit komt neer op een gezamenlijke besparing van 1 miljard euro per jaar.

Het aantal consumenten dat het gemakkelijk vindt om hun verzekeringszaken online te regelen neemt toe. Steeds meer zorgverzekeraars richten zich op deze consument en starten een internetlabel. Sinds November 2011 maakt ook de grote zorgverzekeraar (VGZ) bekend dat ze met een internetlabel start: Blue. De premie van de basisverzekering van dit internetlabel is circa 10% goedkoper dan het aanbod van het hoofdmerk VGZ.

Besparingen zijn niet alleen mogelijk door kritisch te kijken naar de basisverzekering, veel mensen zijn ook in de aanvulling te uitgebreid verzekerd. Voor gezonde mensen kan een hoger eigen risico en/of minder tandartsdekking en aanvullende verzekering nog eens honderden euro besparing opleveren.

Independer.nl houdt met de overstapmonitor wekelijks de intentie bij van Nederlanders om over te stappen. Vorig jaar stapten 5,5% van alle verzekerden over. Daarvan sloot 10% een nieuwe zorgverzekering af. Dit jaar ligt dat percentage waarschijnlijk veel hoger.

Bron: independer.nl

Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

Zorg wordt weer duurder. Simpelweg teveel verzekeren uit zekerheidsgevoel kan je nu duur komen te staan. Zelfs tussen basisverzekeringen zitten al grote prijsverschillen. Ook stelt iedere zorgverzekeraar andere voorwaarden. Bij de ene zorgverzekeraar heb je bijvoorbeeld een stuk meer vrijheid in de keuze van je zorgverlener.

Zorgvergelijker van de Consumentenbond

Met de Zorgvergelijker kun je:

  • Ruim 4.800 zorgverzekeringen vergelijken van álle zorgverzekeraars
  • Direct zien wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is in jouw persoonlijke situatie
  • Eenvoudig een zorgverzekering voor 2012 afsluiten korting krijgen bij de meeste zorgverzekeraars (tot 10%), ook als je bij je huidige verzekeraar blijft

Vorig jaar maakten meer dan 1 miljoen Nederlanders gebruik van de Zorgvergelijker.

Zorgvergelijker

Zorgvergelijker 2012

Dit jaar is het ook weer mogelijk om ook de zorgverzekering af te sluiten via de Zorgvergelijker van de consumentenbond.

www.consumentenbond.nl

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
      Verzeker slim
      Auto / motorverzekeringen
      Bespaar op zorgverzekeringen
      Zorgverzekeringen vergelijken
      Besparen op je uitvaartverzekering
      Besparen op je autoverzekering
      Uitvaartverzekeringen vergelijken
      Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
      Tips afsluiten uitvaartverzekering
      Aansprakelijkheidsverzekering
      Verzekeringen: 4 handige tips
      Kosten autoverzekering
      Verzekeren van je keuken
      Besparen op je woonverzekeringen
      Afsluiten motorverzekering
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig