Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op je uitvaart
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Besparen op je uitvaartverzekering

Besparen op je uitvaart

Besparen op je uitvaart
Helaas niet het leukste onderwerp maar een uitvaart is een dure aangelegenheid. Je kan het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Maar reken er maar op dat je uitvaart in ieder geval duizenden euro’s gaat kosten. Om nabestaanden niet met onverwachte kosten achter te laten nemen de meeste mensen een begrafenisverzekering. Hoe maak je je uitvaart zo goedkoop mogelijk waardoor je de goedkoopste uitvaartverzekering kan nemen?

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeringen zijn er in verschillende vormen, maar het principe is vrij eenvoudig. Je kiest een bedrag dat moet vrijkomen na je overlijden. Hiermee wordt je uitvaart betaald. De hoogte van dit bedrag en hoe lang je wilt betalen bepalen je maandelijkse premie. Hoe goedkoper je uitvaart, des te lager is het bedrag dat je nodig en des te minder premie betaal je per maand.

Cremeren is goedkoper dan begraven

Een eerste belangrijke manier om te besparen is het kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Cremeren is veel goedkoper. Door te kiezen voor uitstrooien van je as bespaar je ook nog eens op de kosten van een urn. En je bespaart met een crematie op de kosten van een graf: een grafsteen is duur en er moeten jaarlijks grafgelden worden betaald. Dat is de huur van je graf.

Waar kun je verder op besparen?

Aan alle elementen van een uitvaart hangt een behoorlijk prijskaartje. Dus alles wat je kunt schrappen maakt een behoorlijk verschil. Kies bijvoorbeeld voor een thuisopbaring in plaats van het afhuren van een duur rouwcentrum. Rouwkaarten zijn in de tijd van social media niet echt meer nodig en wie zit er echt te wachten op een rouwkrans?

Hoe veel kan ik precies besparen?
Er zijn op het internet veel tools te vinden waarmee je kan berekenen wat je gewenste uitvaart zal kosten. Je kan bepaalde elementen uit- en aanzetten en door een beetje te spelen met je opties krijg je er een goed beeld van voor welk bedrag je je zou moeten verzekeren.

Wil je het echt drastisch aanpakken? Dan kan je overwegen je lichaam ter beschikking aan de wetenschap te stellen. Op die manier hoef je helemaal geen verzekering te nemen of geld opzij te zetten. De vraag is dan wel wat er met je lichaam gebeurt.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig