Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiële kosten. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op zorgverzekeringen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Bespaar op zorgverzekeringen

Bespaar op zorgverzekeringen

ZorgverzekeringenRond de jaarwisseling is er altijd ‘vuurwerk’. Helaas ook in de vorm van een terugkerend dilemma: welke zorgverzekeraar gaan we kiezen? Behouden of overstappen? De regering kondigde reeds allerlei bezuinigingen en kostenverhogende maatregelen aan. Kiezen we doordacht of wordt het in diezelfde sfeer paniekvoetbal?

Zorg voor jezelf!

Elders kan een basisverzekering weliswaar voordeliger zijn, maar dan ben ik minstens zoveel kwijt aan de niet vergoede bijdragen. Kortom, het kan je onverwachts ook veel geld kosten of zelfs hierdoor een behandeling onmogelijk maken als je niet voor zo’n optie kiest. Denk vooruit wat je voor het komende jaar nodig hebt aan zorg en let niet alleen op de huidige situatie. Zo, nu eerst maar het komend jaar in goede gezondheid binnenknallen...
zorgverzekering

Onafhankelijke zorg

Onafhankelijke zorgOp de onafhankelijke info-site www.independer.nl staat een overzicht van de belangrijkste zorgaanbieders. Overstappen naar een internet-aanbieder lijkt voor de hand liggend. De maandpremie via internet is meestal voordeliger. Daarom bieden Bekende Verzekeraars tegenwoordig ook een eigen internet-zorgloket aan. Dat schijnt ons één miljard euro op jaarbasis te schelen!

Maar pas op! Het gaat hier in eerste instantie altijd om de Basisverzekering. Hoe hoog is bijvoorbeeld het Eigen Risico opgegeven? Dat kun je vanaf 220 euro zélf bepalen. Bovendien zijn er op de site(s) rekenhulpen, die snel een overzicht geven van de maandelijkse premie. Zo kun je dus naar wens bij elke aanbieder een vrijblijvende offerte aanvragen. Eventueel overstappen gebeurt nadien meestal automatisch én kostenloos! Anderzijds, als je tevreden bent en je kunt het jezelf permitteren, waarom zou je dan al die moeite doen?! Nederlanders kiezen nu eenmaal snel voor goedkoop, maar een goede koop is weer wat anders...

Zorgpakketten

Want is die maandpremie wel de enige overweging? Zo zijn er vaak speciale pakketten voor gezinnen en andere doelgroepen. Denk ook eens aan de voordelen van collectieve verzekeringen, bijvoorbeeld af te sluiten via sportscholen of andere organisaties (zoals de gebruikers van de ING-bank). Het gaat te ver om dat hier allemaal te bespreken.
Kijk goed wat je werkelijk nodig hebt voor jouw situatie? Waarvoor wil je wel of niet verzekerd worden? Hoe is het totaalpakket, hoe is de service, hoe (snel) zijn de contactmogelijkheden en de afhandeling van declaraties? Moet je het hele bedrag eerst voorschieten of wordt het gelijk doorgestuurd en berekend?
Ga ook eens op forums na wat de ervaringen zijn van andere klanten. Independer geeft ook verwijzingen naar klantenreacties, die uitgedrukt worden in klanttevredenheidscijfers. En voordat we het vergeten; welke mogelijkheden biedt een werkgever aan (collectieve) verzekeringen?! Gelden die ook voor het héle gezin? Kun je je ook (elders) bijverzekeren, enzovoort?!

Bij mijn eigen Zorgverzekeraar ga ik volgend jaar 145 euro betalen, maar ik zag nota bene via independer.nl dat ik 5 euro per maand korting kan krijgen voor de zogenaamde Single collectiviteit. Via Independer zélf bedraagt de korting 7,25 euro! Dat scheelt weer 60 tot 90 euro per jaar en mijn Zorgverzekeraar liep daar duidelijk niet mee te koop. Pas toen ik het expliciet vroeg. Sowieso deze site even raadplegen, ook al ben je helemaal tevreden over je vaste zorgaanbieder!
Ga dus na waarvoor je wel en niet verzekerd wilt zijn. Overweeg goed welk risico je wel en niet kan dragen. Dat kun je in een aantal gevallen zelf aangeven en dat kan aanzienlijk schelen. De tandarts lijkt me niet echt onverstandig, ook al heb je een puntgaaf gebit. Eén klap met een hockeystick...! Maar om nu als volwassen man (met dat puntgave gebit) te betalen voor orthodontie... Of je psychologische hulp of sterilisatie nodig denkt te hebben, is een persoonlijke overweging en is altijd afhankelijk van iemands eveneens persoonlijke omstandigheden. Maar je kunt zo wel geld besparen! Dankzij de aanvullende verzekering wordt een groot deel van de bjvoorbeeld voor mij belangrijke Alternatieve Geneeswijzen vergoed (want acupunctuur vind ik preventief en is dus niet gebaseerd op mechanische of chemische ingrepen).Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig