Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 29 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op het wassen van de auto
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Water > Besparen op het auto wassen

Besparen op het wassen van de auto

Wie een auto heeft, moet hem ook schoon houden. Sommige autobezitters wassen hun auto thuis en sommige kiezen voor het gemak van een wasstraat. Zo heeft iedere manier zijn voordelen, maar bedenk wel dat je altijd kan besparen op verbruik en milieu.

Gebruik geen tuinslang bij het wassen van een auto.

Door met een tuinslang te werken verbruik je al snel 150 liter schoon drinkwater per schoonmaakbeurt. Gebruik liever een tijltje met spons, hier wordt de auto net zo schoon van. Het beste is nog om water uit een regenton te gebruiken dit kost helemaal niets. 

Milieuvriendelijke wasstraten

Een wasstraat is een prima uitkomst voor mensen die geen tijd of zin hebben om zelf de auto onder handen te nemen. Je rijdt naar binnen en de auto komt er weer glimmend schoon uit. Mocht je een wasstraat willen gebruiken, let dan op of deze een milieukeurmerk heeft. Wasstraten met een milieukeurmerk springen zuinig om met water en elektriciteit. Vaak is het zelfs zo dat het gebruikte water opgevangen wordt en wordt hergebruikt.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting