Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tuinen
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Water > Tuinen

Tuinen

Een huis met tuin is heerlijk om te hebben. Vooral in de warmere maanden zit je lekker in je eigen tuintje tussen alle bloemen en planten. Het vergt wel een hoop onderhoud. Naast het onkruid wieden en gras maaien, moet al dat groen ook water krijgen. Op deze pagina vind je een aantal tips om je tuin waterbesparend te onderhouden.

De regenton

Een makkelijke manier om water op te vangen is een regenton in de tuin zetten. Door de regenton op de dakgoot aan te sluiten kun je snel een water reservoir aanleggen. Dit water is uiterst geschikt om de tuin mee te onderhouden of de kamerplanten te bewateren.
De ouderwetse regenton is van hout en heeft metalen ringen, maar tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van plastic.
Het is verstandig om in de winter de regenton leeg te maken, want door bevriezing kan het water uitzetten en de ton beschadigen.

Doseer het water voor de tuin

Geef de tuin in de zomer niet elke dag water, maar bijvoorbeeld één keer per week een flinke hoeveelheid. Hierdoor ontwikkelen de planten langere wortels, zodat ze dieper in de bodem water vinden. In droge tijden zult u dan minder water hoeven geven.

Besproei de tuin 's ochtends of 's avonds.

Om een tuin mooi groen te houden is het belangrijk dat er regelmatig water gesproeid wordt. Het tijdstip waarop dit gebeurt kan ervoor zorgen dat je water bespaart. Het is namelijk zo dat, in de felle zon, veel water verdampt tijdens het sproeien. Door 's ochtends en 's avonds te sproeien, beperk je deze verdamping en bespaar je dus op het  verbruik.

Verspilt water gebruiken voor de tuin

Als u warm water uit de kraan pakt, loopt er altijd eerst wat koud water weg. Dit kunt u opvangen om bijvoorbeeld de planten of bloemen in de tuin water te geven.

Geef de planten gericht water

Het is niet noodzakelijk om planten helemaal nat te sproeien. Geef de wortels liever gericht water met een gieter. De sproeier hoeft u dan alleen nog te gebruiken voor het gazon.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting