Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Waterverspilling in de vee industrie
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Water > Waterverspilling in de vee industrie

Waterverspilling in de vee industrie

De vee industrie is de grootste verspiller van water op de wereld. Om een kilo rundvlees te produceren is in totaal 15.000 liter water nodig, voor een kilo varkensvlees 6.000 liter en een kilo kip 4.300 liter. Dit zijn erg hoge getallen, voornamelijk door de teelt van veevoer. Voor de productie van van plantaardig voedsel is veel minder water nodig.

vee-industrie.jpg

Watergebruik in de vleesindustrie

Van al het water dat in Nederland gebruikt wordt is één procent nodig voor het watergebruik in huis en maar liefst 43 procent is nodig voor de productie van vlees, eieren en zuivel.

Minder vlees en dierproducten eten is daarom de meest effectieve manier om water te besparen. Door een dag geen vlees te eten bespaar je zo al 1366 liter water!
Naast het besparen van water verminder je de uitstoot van broeikasgassen door minder vlees en dierproducten (zuivelproducten en eieren) te eten. De vleesindustrie produceert namelijk meer broeikasgassen dan alle auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen en schepen samen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting