Een ton waarin regenwater wordt opgespaard. Vaak is deze verbonden aan een regenpijp die water uit een dakgoot opvangt. Water uit een regenton kan gebruikt worden om de tuin of planten van water te voorzien. Ook kun je er de vijver mee bijvullen. In de winter moet je een regenton leeg maken, omdat bij bevriezing het water kan gaan uitzetten. Als je dit niet doet is er een kans dat de regenton barst.
Regenwater opvangen
Zoals we al aangaven, met regenwater kun je ook de planten in de tuin van water voorzien. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook nog eens beter voor je planten. In regenwater zit nou eenmaal minder kalk dan in kraanwater en daarnaast is het voor de planten ook prettig wanneer het water dezelfde temperatuur heeft als de omgeving waar ze in staan. Daarnaast kun je regenwater nog voor veel meer dingen gebruiken in en rondom het huishouden. Zoals bijvoorbeeld voor het wassen van je auto, of de reiniging van de buitenkant van je huis.
Soorten regentonnen
Waar regentonnen er vroeger vaak allemaal hetzelfde uitzagen heb je tegenwoordig veel meer keuze uit mooie en ook bijzondere modellen. Zo heb je bijvoorbeeld regentonnen in een mooie, stoere antraciet kleur of zelfs regentonnen met bovenop een plantenbak verwerkt. Op deze manier dient de aanschaf van een nieuwe regenton niet alleen functionele doeleinden, het staat ook nog eens mooi in je tuin!
Besparing en milieu
Een regenton past helemaal in het huidige tijdsbeeld waarin we met zijn
allen duurzamer gaan leven en naast het besparen van geld ook graag een
steentje bijdragen aan een beter milieu. Je kunt met het gebruik van een
regenton zelfs nog een stapje verder gaan, waarbij je uiteindelijk ook
je kleding gaat wassen met regenwater en het toilet kunt doorspoelen.
Hier heb je nog wel wat andere installaties voor nodig, maar het is
allemaal mogelijk. Beschik je over een tuin of een buitenruimte dan is
de regenton een perfect middel om geld te besparen én je steentje bij te
dragen aan een beter milieu.