Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Regenton
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie

Regenton

Een ton waarin regenwater wordt opgespaard. Vaak is deze verbonden aan een regenpijp die water uit een dakgoot opvangt. Water uit een regenton kan gebruikt worden om de tuin of planten van water te voorzien. Ook kun je er de vijver mee bijvullen. In de winter moet je een regenton leeg maken, omdat bij bevriezing het water kan gaan uitzetten. Als je dit niet doet is er een kans dat de regenton barst.

Regenwater opvangen

Zoals we al aangaven, met regenwater kun je ook de planten in de tuin van water voorzien. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook nog eens beter voor je planten. In regenwater zit nou eenmaal minder kalk dan in kraanwater en daarnaast is het voor de planten ook prettig wanneer het water dezelfde temperatuur heeft als de omgeving waar ze in staan. Daarnaast kun je regenwater nog voor veel meer dingen gebruiken in en rondom het huishouden. Zoals bijvoorbeeld voor het wassen van je auto, of de reiniging van de buitenkant van je huis.

Soorten regentonnen

Waar regentonnen er vroeger vaak allemaal hetzelfde uitzagen heb je tegenwoordig veel meer keuze uit mooie en ook bijzondere modellen. Zo heb je bijvoorbeeld regentonnen in een mooie, stoere antraciet kleur of zelfs regentonnen met bovenop een plantenbak verwerkt. Op deze manier dient de aanschaf van een nieuwe regenton niet alleen functionele doeleinden, het staat ook nog eens mooi in je tuin!

Besparing en milieu

Een regenton past helemaal in het huidige tijdsbeeld waarin we met zijn allen duurzamer gaan leven en naast het besparen van geld ook graag een steentje bijdragen aan een beter milieu. Je kunt met het gebruik van een regenton zelfs nog een stapje verder gaan, waarbij je uiteindelijk ook je kleding gaat wassen met regenwater en het toilet kunt doorspoelen. Hier heb je nog wel wat andere installaties voor nodig, maar het is allemaal mogelijk. Beschik je over een tuin of een buitenruimte dan is de regenton een perfect middel om geld te besparen én je steentje bij te dragen aan een beter milieu. 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting