Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Energiebesparende instellingen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Aanschaf > Energiebesparende instellingen

Energiebesparende instellingen

Een computer verbruikt gemiddeld 300 Watt, exclusief het beeldscherm. Met het beeldscherm erbij kan het oplopen tot 500 Watt , afhankelijk van de monitor. Een TFT monitor is het energie zuinigst met een verbruik van 30 tot 50 Watt, en een CRT monitor verbruikt het meeste energie namelijk 150 Watt. Het zorgvuldig uitzoeken van een monitor kan je op jaar basis aardig wat geld opleveren.

Een andere optie is de aankoop van een kleiner scherm, op een 15" scherm i.p.v een 17" scherm kan je al in een jaar zo'n 13 euro besparen.

Energielabels

Let op het energielabel:

Het is verstandig om energiebesparende artikelen aan te schaffen voor uw pc, dit kan honderden euro's per jaar schelen aan energiekosten.

Er zijn diverse labels en keurmerken die in Nederland gehanteerd worden. Het label is er om te wijzen op energiebesparende producten:

Energy logoEnergy Star is een onderdeel van het Amerikaanse milieuministerie, dit keurmerk is ontwikkeld om bedrijven en consumenten energie efficiëntie artikelen te herkennen.
In Nederland is het label vooral voor kantoorapparatuur relevant zoals: PC's, beeldschermen, printers, faxen en kopieer apparaten.


Energy label Het GEEA label is een initiatief van de Group for Energy-Efficient Appliances, dit label is er om consumenten te informeren over energie efficiënte producten. Het doel van de GEEA is het gemiddelde energie verbruik van producten in stand-by stand te verminderen. Het GEEA label kan gevonden worden op onder andere computers, monitoren, printers en andere apparatuur.

TCO 99 Het TCO label is een internationaal label dat producten op 4 criteria test: milieu, energie, emissies en ergonomie. Dit label is aanwezig op bureau materiaal als computers, gsm's en andere elektronica.

 
Let dus op deze labels wanneer u elektronische producten koopt.  
Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
            Laptop of PC?
            Energiebesparende instellingen
            Waar vind je voordelige computers?
            Nieuwe computer kopen
            Computer opschonen
         Randapparatuur
         Software
         Internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling