Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Nieuwe computer kopen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Aanschaf > Nieuwe computer kopen

Nieuwe computer kopen

Je kan op een computer besparen bij de aanschaf en tijdens het gebruik. Onderdelen of een nieuwe computer kopen, kun je het beste via internet doen. Wanneer je er één hebt aangeschaft, kun je vervolgens via het internet veel gratis programma's en virusscanners downloaden. Problemen kun je vaak zelf oplossen door het bezoeken van websites die gratis hulp aanbieden.

 

Upgrade je computer

Als je een niet al te oude computer hebt, kan je overwegen je computer te ‘upgraden’ in plaats van een nieuwe te kopen. Als vuistregel kan je aanhouden dat upgraden financieel aantrekkelijk is als het bij één serieuze ingreep kan blijven. Daarbij zijn de postorderbedrijven vaak goedkoop.

Koop klooncartridges

cartridgesInkt van de printermerken is duur. Door klooncartridges te gebruiken, bespaar je veel geld. De kwaliteit van de prints is minder dan bij de originele cartridges, maar wordt wel steeds beter. Overigens zijn de klonen op hun beurt navulbaar. Doe dit niet vaker dan vijf of zes keer, want dan zijn de cartridges versleten.

Vergelijk voor aankoop

Op www.goedkoopstehardware.com kan je de prijzen vergelijken van computeronderdelen, randapparatuur en complete systemen. Handig voor als je van plan bent om nieuwe onderdelen of apparatuur aan te schaffen.

Koop uit Amerika

Software via internet in de Verenigde Staten aanschaffen kan tot meer dan 50% voordeligere zijn dan kopen in Nederland. Je moet wel even doorzetten. Sommige sites hebben aparte ingangen voor Amerikanen en buitenlanders; kies dan altijd de Amerikaanse ingang. Vaak is vervolgens een woonadres in Amerika vereist. Intikken van een willekeurige naam en het adres van het Witte Huis (1600 Pennsylvania Avenue, Washington DC, 20500) en de eigen creditcardgegevens blijkt te werken.

Op Ebay, waar particulieren, bedrijven en fabrikanten hun waren aan de hoogste bieder of tegen een vaste prijs verkopen, kunt u nog meer voordeel behalen. Controleer wel eerst de betrouwbaarheid van de verkoper via de reacties van kopers met wie hij/zij eerdere zaken deed.

Zoek computerhulp op internet

Op internet is veel gratis kennis en hulp over pc’s te vinden. Vragen stellen over allerlei ICT-onderwerpen kan ook op Techzine. HCC heeft een eerst hulp bij pech op de pc. Veel websites voor hulp vind je via http://pc-hulp.pagina.nl.

Download gratis programma's

Gratis virusscanner, muziekspeler, tekenprogramma of spelletje? Je kan het allemaal gratis downloaden en het kan ook nog helemaal legaal. Er zijn namelijk veel bedrijven die simpele versies of proefversies van hun programma's gratis aanbieden. Zo kan je vaak aan prima programma's komen zonder er maar iets voor te hoeven betalen.
Als je op zoek bent naar een gratis (legaal) programma kan je bijvoorbeeld kijken op een van de volgende sites:

Koop een simpele computer

Als gemiddelde computergebruiker heb je het niet nodig om een gloednieuwe computer aan te schaffen met alle snufjes erop en eraan. Je kan een hoop besparen als je een simpeler basismodel kiest. Het goedkoopst ben je uit als je een kloon (een merkloze computer) koopt.

Ook kan je goedkoop uit zijn als je direct bij de fabrikant koopt, bij direct sellers zoals Dell en Gateway. Pas hierbij wel op met de verzendkosten, deze kunnen soms erg hoog zijn.

Neem geen dure videokaart

Anders dan veel mensen denken, heb je geen dure grafische kaart (ook videokaart genoemd) nodig voor het bewerken van video. Zo’n krachtige kaart is voorlopig alleen nodig voor de nieuwste games.

videokaart 

Gebruik een downloadmanager

Wanneer je een internet-inbelabonnement hebt, neem dan een downloadmanager. Deze zorgt ervoor dat het downloaden vlekkeloos verloopt. Dat kan belangrijk zijn wanneer je inbelkosten per minuut betaald. De meeste programma’s werken op drie fronten: onthouden welk deel binnen is en welk deel nog niet, optimaal gebruikmaken van de verbinding en het archiveren van gedownloade bestanden.

Er zijn veel downloadmanagers op internet te vinden: DLExpert, FlashGet, Free Download Manager, Morgul, Netants, NetPumper en Star Downloader. Ze hebben allemaal een gratis versie. De programma’s claimen het downloaden één tot wel vier keer sneller te maken. Zorg voor het downloaden dat uw virusscanner, firewall en antispyware up-to-date zijn.
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
            Laptop of PC?
            Energiebesparende instellingen
            Waar vind je voordelige computers?
            Nieuwe computer kopen
            Computer opschonen
         Randapparatuur
         Software
         Internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling