Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Waar moet je aan denken als je gaat kamperen?
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Accommodatie > Tips als je gaat kamperen

Waar moet je aan denken als je gaat kamperen?

Kamperen kan je zo luxe en zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Kamperen in Nederland, Frankrijk of waar dan ook. Kamperen in een tent, camper of met een caravan. Je kan op het kamperen besparen door de locatie en waar je precies in slaapt.

Goedkoop met de tent

Als je gaat kamperen in een tent en dus niet te veel luxe nodig heb op vakantie. Als je bijvoorbeeld geen groot tropisch zwembad wilt en niemand nodig hebt om je te laten entertainen. Dan is het slapen op een minicamping of bij de boer een goede optie. De minicampings hebben soms een programma waar de kinderen vermaakt kunnen worden. Er kunnen maar een beperkt aantal tenten staan, waardoor het ook wel knus is. Bij een boer op een veldje staan is ook een goede optie. Meestal is het veldje ook klein en kunnen er dus niet veel mensen staan. Het nadeel van bij een boer op een veld staan is dat er geen entertainment is voor de kinderen.

De ANWB heeft een uitgebreide lijst met bestemmingen en campings. Anwb.nl 

Veel, luxe, campings hebben ook kant en klare tenten staan, hier heb je alles al bij de hand en hoef je alleen maar een slaapzak en een kussen mee te nemen. Dit is veel duurder dan een normale staanplaats.

Wat moet je meenemen naar de camping?

Als je op vakantie naar de camping gaat, moet je net even wat meer meenemen dan naar een ander vakantieadres. Een tent, slaapzakken, matjes, kussens, gasstelletje, afwasborstel en ga zo maar door. Om niets te vergeten bestaat de kampeerchecklist. Deze site geeft een uitgebreid overzicht over de voorwerpen die je niet moet vergeten. Deze kun je hier makkelijk aanklikken en uit printen.

Op vakantie kook je meestal zelf, op een klein gasstelletje, barbecue, of op een skottelbraai. Het kopen van boodschappen in een campingwinkeltje is meestal duurder dan de supermarkt in het dorp. Deze is meestal verder weg, maar het bespaart veel geld. Als je met de auto gaat is het verstandig om veel houdbare producten al in Nederland te kopen en mee te nemen, dan hoef je die niet meer in het vakantieland te kopen.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
      Tips als je gaat kamperen
      Vakantie met caravan of camper
      Ga naar een hostel
      Vakantiehuisje
      Goedkope appartementen
      Tips kampeervakantie Spanje
      Goedkope hotels
      De voordelen van een stacaravan
   Recreatie