Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 15 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    De beste bespaartips, van het Nibud en de Consumentenbond
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Overig > Tips: Nibud en Consumentenbond

De beste bespaartips, van het Nibud en de Consumentenbond

Ruim 30% van de Nederlanders loopt achter met betalingen en ruim 70% van hen heeft meerdere soorten schulden; ze staan niet alleen rood, ook automatische incasso's worden geweigerd en aanmaningen voor het betalen van de huur of hypotheek vallen op de deurmat. Niet alleen is het van groot belang om met deze achterstanden aan de slag gaan, ook een aanpassing van hun uitgavenpatroon is vaak noodzakelijk.

Besparen bittere noodzaak

Het Nibud helpt u samen met de Consumentenbond met het besparen op dagelijkse uitgaven. Dit doen ze met een nieuw boek: De beste bespaartips. Tips over o.a. belasting, kopen, wonen, sparen en energie komen uitgebreid aan bod.

Besparen kan bijvoorbeeld door de belastingaangifte op een slimme manier te doen, door een vakantie extra vroeg te boeken of door aan de slag te gaan met het energiegebruik van het huishouden. Daarnaast wijst het boek ook op mogelijkheden om juist geld te verdienen. U wordt geattendeerd op toeslagen waar u recht op kunt hebben of hoe u geld via internet kunt verdienen. U kunt zelf aan de slag met uw geldzaken en werkt zo aan uw financiële zelfredzaamheid. Iets wat onmisbaar is in economisch onzekere tijden.

Tipje van de sluier

Om geld over te houden, is het belangrijk goede keuzes te maken over je geld. Enkele tips die bleken uit Nibud-onderzoek:
  1. Plan uw uitgaven van komende maand, zo houdt u meer grip op uw financiën.
  2. Vraag uzelf af voordat u iets koopt: Heb ik het echt nodig? Kan ik het betalen?
  3. Koop niet meteen, maar neem een time-out. Als u het na een paar dagen nog wilt hebben, ga dan terug naar de winkel.
  4. Stel automatisch sparen in via internetbankieren. Als u het geld onverhoopt toch nodig heeft, kunt u het terugboeken.
  5. Meer sparen? Plan nu vast een verhoging van het spaarbedrag in over een paar maanden en bouw het bedrag rustig op.

Crisis

BespaartipsDoordat de koopkracht dit jaar voor de derde keer op rij is gedaald, moet iedereen dit jaar met minder geld rondkomen. Daarnaast nemen betalingsachterstanden toe. Voor veel consumenten zijn dit redenen om serieus in hun uitgaven te gaan schaven. Hoe ze dit het beste kunnen doen adviseren het Nibud en de Consumentenbond in het nieuwe boek De beste bespaartips. Gerjoke Wilmink, directeur van het Nibud: “We zien dat onze websites veelvuldig worden bezocht. Consumenten zijn duidelijk op zoek naar grip op hun geld. We willen hen daar graag bij helpen, zowel met gratis online informatie, als met een mooi waardevol boek dat we samen met de Consumentenbond hebben gemaakt. Zo geven we consumenten echt iets in handen waarmee ze honderden euro’s kunnen besparen of zelfs verdienen!”

Nog meer slimme bespaartips? Bestel het boek via winkel.nibud.nlBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig