Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 5 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Makkelijk geld besparen? Opruimen!
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Overig > Makkelijk geld besparen

Makkelijk geld besparen? Opruimen!

We zijn altijd op zoek naar bespaartips. Geld overhouden is elke maand weer een uitdaging. Waar kun je wat besparen? Met deze tips zie je straks overal kansen. Zo hoef je niet meer te dromen over het winnen van de loterij. Klein beginnen kan je al verrassend veel opleveren!

Kansen zien, kansen pakken

Je weet vast wat je ongeveer verdient, elke maand. Maar wat gaat er allemaal uit? Natuurlijk: de huur en hypotheek, energie… Dat is overzichtelijk. Ongemerkt zijn er nog veel meer vaste kosten in je maand. Reiskosten bijvoorbeeld. Of boodschappen. De bedragen verschillen soms, maar zeker is dat ze steeds terugkomen. Hoe zet je dit op een rij? Veel banken bieden via hun apps handige overzichten. Daarmee zie je elke maand precies wat je uitgeeft aan boodschappen, verzekeringen… en aan shoppen, bijvoorbeeld. Even schrikken misschien. Maar als je weet wat de grootste kostenposten zijn, kun je ook op zoek naar mogelijkheden om geld te besparen.

De beste deal vinden is een sport

Abonnementen: tijdschrift, je mobiele abonnement, een boodschappendienst. Wat heb je écht nodig? Mobiele aanbieders vergelijken is niet moeilijk meer. Bepaal wat je belangrijk vindt. Minuten, MB’s... en ga op zoek naar de beste deal. Besparen op belkosten kan ook door als gezin te profiteren van familiekorting. En vraag gerust je aanbieder naar een goede deal als je abonnement afloopt. Let daar ook goed op: soms is het voordeliger om níet te veranderen.

Snel geld verdienen?

Dat willen we allemaal. Toch? En dat kan ook zonder duistere zaakjes. Want hoeveel geld zit er in je huis verstopt. Grote schoonmaak van dit jaar al achter de rug? Dan kun je er vast over meepraten. Een goede opruimactie levert bijna altijd geld op. Kleingeld in een jaszak of oude portemonnee. Een vergeten cadeaubon in een verjaardagskaart. Koopzegels of kortingsbonnen. Al is het bij die laatste ook gelijk verleidelijk om dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Besparen is soms ook streng zijn! Vergeet ook niet de ongeopende post even na te lopen. Misschien kom je een vergeten lidmaatschap tegen.

Digitale schoonmaak

Hoeveel nieuwsbrieven krijg je in je inbox? Het is verleidelijk om op allerlei aanbiedingen in te gaan. Wil je echt besparen? Zeg dan ook digitale abonnementen op. De kortingscode die je écht nodig hebt, is ook via de zoekmachines wel terug te vinden.

Lekker ouderwets: een lijstje

Van kasboek naar boodschappenlijst. Zijn we terug in de jaren zonder internet? Nee! Een lijstje in een boodschappenapp mag natuurlijk ook. Maar iedereen weet: met honger naar een supermarkt… dat is geen bespaartip. Van tevoren bedenken wat je komende week eet wél. De grootste uitdaging: houd je aan het lijstje. Je bespaart makkelijk een paar euro per boodschappenronde.

Besparen? Kom in actie

Begin je al te dagdromen over wat je doet met het geld dat je overhoudt? Kies je voor beleggen? Als je lekker hebt opgeruimd en opgeschoond, houd je al snel elke maand een beetje geld over. € 50,- is al genoeg om te starten met beleggen bij Centraal Beheer. Is het iets voor je?

Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Centraal BeheerBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig